Gemeente Steenokkerzeel

Afval en recyclage

Wat is Interza?

Interza is een intercommunale voor afvalbeheer. Interza is geen bedrijf gericht op winst, maar een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zaventem, Kampenhout, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Steenokkerzeel. Interza streeft naar minder afval en is gericht op zo veel mogelijk recyclage. Winst voor de natuur, dat is onze winst!


Ophaalkalender

Interza haalt jouw restafval, gft, pmd, glas en papier en karton op aan huis volgens de dagen in de ophaalkalender. Deze ophaalkalender kan je downloaden via https://www.interza.be/nl/afvalophaling/ophaalkalender/detail/steenokkerzeel.

  • Afval buitenzetten mag vanaf 19u de dag voor de ophaling.
  • De ophalingen starten om 7u.

Tip: vergeet je al eens de vuilzakken buiten te zetten? Dan is de Recycle! App misschien een goede oplossing. Hiermee vergis je je nooit meer van ophaaldag!

Voor verdere informatie verwijzen we je graag door naar de website van Interza.
Hier vind je alle informatie over afvalophaling in Steenokkerzeel.

 

Recyclagepark

Ben je op zoek naar de openingsuren van het recyclagepark? Deze kan je raadplegen via https://www.interza.be/nl/recyclageparken/recyclagepark/steenokkerzeel

Andere informatie over het recyclagepark verandert regelmatig: tarieven wijzigen, informatie over de afvalsoorten (bijv. asbest, snoeihout, groot restafval, ...) die je kan brengen en de terminologie en sorteerregels zijn onderhevig aan verandering. Daarom verwijzen we je graag door naar de website van Interza waar je alle informatie up-to-date kan terugvinden.
 
Hier vind je alle informatie.