Gemeente Steenokkerzeel

Monika - Medewerker Personeel en Organisatie

Monika startte haar carrière als administratief medewerker bij het Nationaal Instituut voor Statistiek in Brussel, waar ze 4 jaar werkte. Toen er bij de gemeente Steenokkerzeel een vacature vrijkwam voor een secretariaatsmedewerker twijfelde ze geen moment.
“Ik ben geboren en getogen in Perk, een deelgemeente van Steenokkerzeel en het leek me heel leuk om in mijn eigen gemeente te werken. En kijk, ondertussen werk ik hier al 29 jaar. Je kan dus wel stellen dat ik hier de job van mijn leven vond!”

“Omdat ik  zelf in de gemeente woon, voel ik mij nauwer betrokken. Ook de korte afstand woon-werk verkeer bespaart me veel tijd. In de file staan, ken ik niet meer. Via mijn werkgever kon ik een elektrische fiets leasen, waarmee ik zo vaak als ik kan naar het werk rij. Ik ben er dus zelfs sportiever op geworden," lacht ze.

 

Volop kansen om bij te leren

Monika maakte onlangs een carrièreswitch naar de personeelsdienst, waar ze samen met haar collega’s instaat voor het personeelsbeleid binnen het lokale bestuur.

“Elke dag ziet er anders uit op onze dienst en net dat maakt de job zo boeiend en uitdagend. Mijn dag kan bestaan uit het onthaal van nieuwe medewerkers, HR-administratie, vergaderingen, opleidingen, ….
In een klein bestuur werken, betekent ook dat je meer mogelijkheden krijgt om jezelf te ontplooien en nieuwe dingen te leren. Hierdoor wordt je job nooit saai."


Trots op mijn realisaties

“In de 29 jaar dat ik hier werk heb ik het gemeentebestuur zien groeien van een ouderwetse bureaucratie naar een modern, efficiënt en digitaal lokaal bestuur. En ik ben fier dat ik hier aan heb kunnen meewerken," vertelt ze trots.

Monika kreeg de kans om een aantal projecten te trekken rond digitalisatie.

“Dat vond ik een enorm boeiende uitdaging. Zo heb ik onder andere mee het tijdsregistratiesysteem voor het personeel geïmplementeerd. Hierdoor werden de processen voor HR geautomatiseerd en verloopt de personeelsadministratie transparanter en meer gestructureerd," gaat Monika verder. “Mede door de wederzijdse koppeling van ons tijdsregistratiesysteem met onze weddecentrale, is er al veel HR-administratie geautomatiseerd.”

 

Gemoedelijke sfeer

“Vaak zeggen nieuwe collega’s me dat ze zich hier heel snel thuis voelen. De sfeer is hier  inderdaad heel gemoedelijk en voelt vertrouwd. Omdat we een klein lokaal bestuur zijn is er weinig hiërarchie. De deur van ons management staat altijd open en ook de collegeleden zijn heel benaderbaar."

“Regelmatig wordt er tijd uitgetrokken om samen met de collega’s iets leuks te doen.
Zo kunnen we elk jaar deelnemen aan een leuke sportdag, een teambuilding en klinken we in januari altijd samen (én tot in de vroege uurtjes) op het nieuwe jaar. Elke zomer gaan we ook samen feesten op Paradise City festival, want we zijn fier dat we de thuisbasis zijn van dit mooie, milieuvriendelijke festival!

Die goeie band tussen de collega’s onderling is voor mij cruciaal en geeft mij enorm veel energie!”