Gemeente Steenokkerzeel

Aanleg vrijliggende fietspaden tussen Elewijt en Perk – fase B

Na de uitvoering van fase A 'aanleg van vrijliggende fietspaden' kunnen de werken voor fase B starten. Deze fase B gaat vanaf de aansluiting van fase A (Boekt) tot aan de aansluiting met het centrum van Perk. Hierdoor zal de laatste schakel worden gerealiseerd in de lijn Mechelen – Nossegem.

De bermen werden voor het bouwverlof bouwrijp gemaakt voor de aanleg van nieuwe nutsleidingen.

Op 27 augustus 2018 is men begonnen met de aanleg nutsleidingen langs de Tervuursesteenweg. Deze werken zullen tegen eind oktober afgerond zijn.

Op 5 november 2018 start de aannemer met de aanleg van de vrijliggende fietspaden. Eerst zal de richting van Elewijt naar Perk worden gerealiseerd vanaf de Houtemsesteenweg richting Perk en daarna zal de andere kant worden aangepakt. Deze werken zouden in principe zo'n 8 maanden duren, maar alles hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Er wordt een officiële wegomlegging voorzien. Verkeer van Elewijt naar Perk blijft steeds mogelijk. 

De in te stellen omleidingen zullen een veel kleinere impact hebben dan bij fase A. Enkel voor het doorgaand verkeer richting Elewijt zal de omleiding dezelfde zijn als bij fase A. Het doorgaand verkeer van Elewijt naar Perk zal steeds door kunnen, er wordt maar één baanhelft afgesloten.

Tijdens de aanleg van de nutsleidingen zal er geen omleiding worden ingesteld. Er zal worden gewerkt met plaatselijke signalisatie op de Tervuursesteenweg zodat beide richtingen open kunnen blijven.

Voor de plaatselijke bewoners en de bussen van De Lijn zal er richting Elewijt een omleiding worden ingesteld via de Kampenhoutsesteenweg en de Hoogstraat. De tonnenmaatbeperking in de Hoogstraat zal blijven met uitzondering voor de bussen van De Lijn. De gemeente zal de politiediensten vragen om hierop toe te zien, evenals op de snelheid.

Op de website van de gemeente zal er maandelijks een update zijn van de stand van zaken der werken.

De Lijn zal via flyers in de bushalten de reizigers informeren over de uurregeling en route tijdens de duur van de werken. Ook op de website van de gemeente zal de nodige informatie worden verschaft. De opstapplaats t.h.v. de Molenstraat richting Elewijt zal tijdens de werken niet bediend worden en zal er een tijdelijke halte worden geplaatst in de Kampenhoutsesteenweg (tegenover de parochiezaal) om de halte aan de lichten in Perk (richting Elewijt) tijdelijk te vervangen. Indien De Lijn een ander voorstel zou hebben, dan passen wij dit onmiddellijk aan in dit bericht.

Als bijlage vinden jullie de omleiding van De Lijn in detail.

De bussen op de lijnen 280, 681 en 682 richting Mechelen Brusselpoort, Mechelen Station en Perk Kerk dienen een omleiding te volgen.

Niet-bediende haltes:

  • Perk – Steenweg Tervuren/Steenweg Vilvoorde
  • Perk – Molenstraat
  • Perk – Zagerij
  • Perk – Boekt

Alternatieven:

  • Tijdelijke halte aan de Hoogstraat
  • Tijdelijke halte aan het kruispunt Tervuursesteenweg - Kampenhoutsesteenweg

Voor vragen i.v.m. deze werken kan men contact opnemen met de dienst openbare werken via mail  (werken@steenokkerzeel.be) of telefonisch (02 254 19 40).

Gepubliceerd op ma 13 aug 2018