Gemeente Steenokkerzeel

Bloem- en bijenvriendelijk Steenokkerzeel: doe je mee?

Elk voorjaar willen we onze dorpen helemaal in de bloemetjes zetten. Niet alleen voor een fleuriger straatbeeld, ook voor onze nuttige bestuivers: bijen, hommels en vlinders. Vraag nu jouw gratis pakket aan! Doe jij ook mee?

Je hebt keuze uit:

  • Een vensterbankassortiment: zes zomerbloeiende plantjes om in een bloembak of hangmand te zetten, eventueel aangevuld met wat andere planten. Het is echt wel de bedoeling om deze vooraan te plaatsen zodat ze op straat zichtbaar zijn.
  • Een bijenassortiment: drie overblijvende bijen- en vlindervriendelijke planten.
  • Een zakje zonnebloemenzaad: de bijen kunnen in het voorjaar komen snoepen van heerlijk stuifmeel en de vogels komen in het najaar aanschuiven aan een rijkgevulde picknicktafel voor de zaden.
  • Een bijenvriendelijk kleurig bloemenzaadmengsel: zo kan je in een verloren tuinhoekje een bloemenakker zaaien. Dit is een actie samen met de provincie Vlaams-Brabant.

Inschrijven kan ten laatste op vrijdag 29 maart 2024 aan het onthaal of tot maandag 1 april 2024 via het digitaal loket op de gemeentelijke website.

Online inschrijven

Je kan als inwoner van Steenokkerzeel de verschillende acties combineren, wel max. één deelname per adres (bus). Je partner of huisgenoot kan dus niet een tweede formulier invullen.

Nadien krijg je een persoonlijke uitnodiging (e-mail of brief) om deze plantjes te komen ophalen. Indien je een week vooraf nog geen uitnodiging hebt ontvangen, neem dan tijdig contact op.

Het afhaalmoment is voorzien op woensdag 15 mei (namiddag), donderdag 16 mei (avond) en vrijdag 17 mei (voormiddag) 2024 op het binnenplein van het gemeentehuis.

Heb je van de planten en/of hun bestuivers uit deze acties een mooie foto gemaakt? Bezorg ons de foto via groen@steenokkerzeel.be.

 

Gepubliceerd op di 27 feb 2024