Gemeente Steenokkerzeel

Begeleid wonen - een nieuw begrip in onze gemeente?

Mensen met een beperking staan vaak zwak in onze prestatiemaatschappij en moeten extra beschermd worden. Daarom lanceert het OCMW een tweede oproep om zich in te schrijven als kandidaat bewoner voor het project ‘begeleid wonen’.

Dit is een woonproject voor volwassen personen met een licht mentale of licht tot matig fysieke beperking. Het OCMW wil deze mensen stimuleren om zo zelfstandig mogelijk te leven en te functioneren.

Het is de bedoeling dat deze mensen zich thuis voelen en een zinvolle dagbesteding hebben. Het groepsgebeuren en samenleven zal sterk benadrukt worden: samen koken, samen de woning onderhouden, enz.

Het OCMW zal beroep doen op de ouders en diverse thuiszorgdiensten om de bewoners te begeleiden en de maatschappelijk werkers van het Ocmw zullen zorg dragen voor hun algemeen welzijn en de dagdagelijkse beslommeringen.

Wij hebben voor dit project de geschikte locatie, namelijk het pand gelegen Van Frachenlaan 7 in het centrum van Steenokkerzeel. Het ganse gebouw zal gerenoveerd worden.

Op het gelijkvloers zullen een doorgangswoning (dit is kort verblijf voor behoeftigen) en de gemeenschappelijke leefruimten (living en keuken) voor het project Begeleid Wonen ondergebracht worden.

Daarboven zullen vier individuele kamers annex sanitaire cel worden voorzien voor het project begeleid wonen.

Heb je interesse of ken je iemand die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen?

Neem dan gerust contact met Karine Thielemans, maatschappelijk werkster via e-mail:  karine.thielemans@ocmwsteenokkerzeel.be of telefonisch 02 758 01 78.

Gepubliceerd op do 30 nov 2017