Gemeente Steenokkerzeel

VOLZET: bewonersdag militaire luchthaven op 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 tussen 10u00 en 16u00 stelt de 15de Wing haar domein weer open voor de inwoners van Steenokkerzeel. Altijd al eens in die nieuwe loods willen binnenkijken of een grote A400 van dichtbij zien? Opgelet: dit evenement is volzet, we werken met een reservelijst.

Inwoners, opgelet! We nodigen jullie uit om op zaterdag 1 juni 2024 tussen 10u00 en 16u00 de wondere wereld van de militaire luchthaven in Melsbroek te ontdekken.

Benieuwd wat er zich achter de poorten afspeelt? Dan is dit je kans! Je kan een bezoek brengen aan zowel de oude als nieuwe hangars en je kan ook een kijkje nemen binnenin de imposante vliegtuigen.

Opgelet: dit evenement is volzet, we werken met een reservelijst

Voor de jongste ontdekkers zijn er ook tal van andere activiteiten! Zo kunnen echte durvers zich wagen aan de klimmuur of een spannende tocht door de speleobox. Er zijn ook verschillende springkastelen voor urenlang plezier. En niet te vergeten, DOVO is aanwezig met een ontmijningsrobot waar de kinderen zelfs een ritje mee kunnen maken. Klinkt dat niet heel cool?

Ook de volwassenen kunnen zich trouwens vermaken met een verfrissend drankje en een smakelijk hapje tegen democratische prijzen.

Belangrijk: vergeet niet in te schrijven vóór woensdag 22 mei 2024. Inschrijven is verplicht voor jong en oud en kost €2, maar je kan er een ongelofelijke ervaring mee winnen. Er zullen uit alle inschrijvingen enkele personen geloot worden die tijdens deze dag aan boord mogen van een doopvlucht! Reden genoeg om je vandaag nog in te schrijven! 

Parkeren op de site zelf is niet mogelijk. We sporen iedereen aan om te voet of met de fiets te komen. Er zal een grote bewaakte fietsenstalling voorzien worden.

Indien je minder mobiel bent, kan je ook gebruik maken van onze shuttlebus. Deze zal langs parking Wylder, parking Kampenhoutsesteenweg en de kerk van Steenokkerzeel naar de militaire luchthaven rijden.

Indien je een parkeerkaart voor personen met een handicap hebt, kan je contact opnemen met evenementen@steenokkerzeel.be. Je kan dan een parkeerkaart bekomen die wel toegang geeft tot de site.  

Je kan binnen met je ticket vanaf 10u00 tot 16u00. Na 16u00 kan je zeker nog op de militaire luchthaven rondlopen, maar vanaf dan zullen de meeste vliegtuigen en activiteiten afgesloten worden. 

Ik schrijf me in!

Gepubliceerd op zo 12 mei 2024