Gemeente Steenokkerzeel

Bijkomende schoolbusritten tijdens ochtend- en avondspits en op woensdagmiddag

Sinds de start van het schooljaar worden leerlingen van de middelbare school, die vanuit Steenokkerzeel met De Lijn naar school gaan in Haacht, Keerbergen en Tildonk, opnieuw geconfronteerd met overvolle bussen. In coronatijden, waarin afstand houden cruciaal is, moeten we dit absoluut vermijden.

Op aandringen van de betrokken lokale besturen (waaronder Steenokkerzeel), de scholen en verschillende ouders werkte De Lijn een oplossing uit voor het bestaande capaciteitsprobleem. Op 14 september verving De Lijn tijdens de ochtendspits al een gewone bus door een gelede bus. Vanaf woensdag 23 september rijdt er op schooldagen tijdens de ochtend- en avondspits en op woensdagmiddag ook een bijkomende dienst op een beperkt gedeelte van lijn 270.

OPGELET: Deze bus rijdt tussen Steenokkerzeel en Keerbergen en stopt aan ALLE haltes in Steenokkerzeel en Melsbroek op de N21: Cargo Discount P2, Cargo Noord, Stationslaan, Geerensstraat, Groeneveld, Oud Station, Zonnebos.

De Lijn benadrukt dat dit een tijdelijke maatregel is, gedekt door een bijkomende dotatie vanuit de Vlaamse overheid. Voorlopig kan niet gegarandeerd worden dat deze diensten in de toekomst opgenomen zullen worden in de vaste dienstregeling.

Meer informatie over de dienstverlening van De Lijn is terug te vinden op hun website: www.delijn.be.

Gepubliceerd op do 24 sep 2020