Gemeente Steenokkerzeel

Auteurslezing Hanne Eerdekens op 28 juni 2023

In juni vieren we in de bib 'pride-maand', waarbij we boeken door LGBTQ+-auteurs en boeken over LGBTQ+-personages in de bloemetjes zetten. Hanne Eerdekens brengt op 14 juni 2023 haar eerste boek uit. 'Met jou is het Anders' is een queer-roman gericht op jongeren (14+) en jongvolwassenen.

Enkele andere thema's die in het boek voorkomen zijn o.a. angststoornissen, groepsdruk, sociale media, identiteitszoektochten, geaardheid, enzovoort.

Op woensdag 28 juni 2023 komt Hanne haar boek voorstellen in de bibliotheek. We gaan met haar in gesprek over hoe haar boek tot stand is gekomen en over de thema's die in haar boek voorkomen, met een belangrijke focus op het LGBTQ+-aspect.🌈

Wil je dit niet missen? Schrijf dan snel in via onderstaande link:

Ik kom!

Korte inhoud van het boek:

"Nolan Fletcher is achttien en zijn jeugd verloopt anders dan die van zijn leeftijdsgenoten. Zijn moeder heeft jongdementie en zijn vader heeft twee jobs zodat ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen, wat ervoor zorgt dat de opvoeding van zijn zusje Magritte vooral op Nolans schouders rust. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar hij vindt een toevluchtsoord op school, in zijn basketbalteam en in de populariteit. Nolan leeft op aandacht, maar als zijn laatstejaarsdare plots viraal gaat en iedereen ervan overtuigd is dat hij tot over zijn oren verliefd is op zijn slimme, rijke, Franse jaargenoot Louis Baudelaire, valt die spotlight toch tegen. Nolans plan is om even van de radar te verdwijnen, maar dan wordt hem vijfduizend pond aangeboden voor een interview – vijfduizend pond om zijn mama te helpen, zijn zusje kleurpotloden te kopen, zelf naar de universiteit te kunnen. Probleem één: Nolan valt niet op jongens. Probleem twee: Louis is helemaal niet zo’n fan van hem. Maar niemand is immuun voor Nolans mooie praatjes en voor Louis het goed en wel beseft, zit hij in het plan om het hele land voor te liegen. Maar wat als Louis toch niet zo’n snob blijkt te zijn als Nolan dacht en de grens tussen leugen en waarheid plots niet meer zo duidelijk is?"

Gepubliceerd op ma 15 mei 2023