Gemeente Steenokkerzeel

CoderDojo in de bib

De laatste 2 jaar organiseerden we in de bib enkele workshops rond IT: robots programmeren, scratch, 3D printen, Internet of Things,... Allemaal heel leerrijk en leuk, maar achteraf bleven toch wat jongeren op hun honger zitten omdat er geen vervolg aan gebreid werd. Daar willen we nu iets aan doen!

Om daar iets aan te doen, willen we onze stoute schoenen aantrekken en een echte CoderDojo opstarten in de bib!
En dus lanceren we in eerste instantie volgende oproep:

" CoderDojo Steenokkerzeel zoekt helpende handen.
In de bib van Steenokkerzeel kunnen jongeren tussen 7 en 17 jaar, binnenkort maandelijks terecht voor een workshop programmeren. De workshops worden georganiseerd door vrijwilligers van CoderDojo, een vzw die kinderen en jongeren wil wegwijs maken in de wereld van eentjes en nulletjes.
Hiervoor is de Steenokkerzeelse afdeling op zoek naar extra vrijwilligers. Concreet zijn ze op zoek naar twee soorten profielen. De ‘coach’ helpt de kinderen in hun digitale zoektocht en heeft idealiter een passie voor ICT. De ‘cook’ helpt met de praktische organisatie van de club. Ze verzorgen de administratieve en logistieke ondersteuning.
Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via de website van CoderDojo: https://www.coderdojobelgium.be/nl/vrijwilliger-worden "

Voor alle duidelijkheid: kandidaten melden zich dus aan bij CoderDojo en zij contacteren ons dan.

Gepubliceerd op ma 11 mrt 2019