Gemeente Steenokkerzeel

Coronamaatregelen gemeentelijk speelplein

Hoera! Het gemeentelijk speelplein opent tijdens de zomervakantie opnieuw haar deuren. Er zullen wel heel wat maatregelen getroffen worden om het speelplein op een veilige manier te kunnen organiseren. We geven jullie hiervan in dit artikel graag een overzicht.

Eerst en vooral willen we graag meegeven dat alle kinderen uit onze gemeente welkom zijn op het speelplein. Ook kinderen die tot risicogroepen behoren, kunnen bij ons opgevangen worden. Echter vragen we in dat geval wel om advies in te winnen bij de huisarts. Je dient als ouder van een kind dat tot de risicogroep behoort ook een formele goedkeuring te geven voor deelname aan het speelplein. Daarnaast vragen we ook aan alle ouders om een medische fiche voor hun kind(eren) in te vullen.

Het speelplein zal plaatsvinden in GBS Piramide zoals de vorige jaren. Het aantal plaatsen zal niet verlaagd worden, zodat we toch zoveel mogelijk kinderen een leuke zomervakantie kunnen bezorgen. Inschrijven is gedurende de volledige zomer mogelijk, tot het maximaal aantal plaatsen (100) van de dag in kwestie bereikt is.

Er zullen heel wat maatregelen van toepassing zijn om het speelplein veilig te organiseren. We proberen ze hieronder zo duidelijk mogelijk voor jullie op te lijsten:

  • Op 1, 2 en 3 juli en op 28 augustus zal het speelplein gesloten zijn. Dit om het speelplein goed te kunnen voorbereiden en om de school de kans te geven om goed te kunnen starten aan het nieuwe schooljaar. Had je je ingeschreven voor één of meerdere van deze dagen? Laat dan iets weten aan de Jeugddienst. Je kan de dagen wisselen naar latere dagen in de zomervakantie of je kan een terugbetaling vragen.
  • De zes verschillende groepen zullen elk georganiseerd worden in een aparte bubbel. Dit betekent dat deze groepen volledig los van elkaar werken. Zo heeft elke groep/bubbel een eigen lokaal, eigen toiletten, een eigen buitenspeelruimte en eigen materiaal. We zorgen er op die manier voor dat het risico op de verspreiding van het virus zo laag mogelijk is.
  • Het in- en uitschrijven zal buiten aan de schoolpoort gebeuren. De kinderen zullen daar hun handen kunnen wassen, waarna ze naar hun bubbel begeleid worden. Als ouder mag je de school niet binnen en draag je bij voorkeur een mondmasker wanneer je je kind afzet.
  • Ook de voor- en naopvang zal door de vaste animatoren van jouw kind gebeuren, om ervoor te zorgen dat ze met zo weinig mogelijk begeleiders in contact komen.
  • De voor- en naopvang zal ingekort worden in vergelijking met de voorgaande jaren. Kinderen kunnen naar het speelplein gebracht worden vanaf 7u30 en moeten ten laatste opgehaald worden om 17u30.
  • Externe activiteiten worden (voorlopig) allemaal geannuleerd. De animatoren zullen voor leuke vervangactiviteiten zorgen. Zo zal er meer geknutseld worden en zullen de kleutergroepen allemaal een eigen lokaal hebben waarin heel wat speelgoed aangeboden wordt.
  • Tot slot zullen er heel wat hygiënemaatregelen gelden, zo zal het materiaal vaak gereinigd worden, wordt er dagelijks gepoetst, wassen de kinderen en animatoren geregeld hun handen, …

Heb jij nog een vraag over het speelplein? Contacteer dan de Jeugddienst op 02 254 19 75 of jeugd@steenokkerzeel.be.

Gepubliceerd op wo 17 jun 2020