Gemeente Steenokkerzeel

Coronavirus: wees extra aandachtig voor griepsymptomen

Nu de krokusvakantie ten einde is, keren vele mensen van hun vakantiebestemming terug naar België. De overheid vraagt extra waakzaamheid aan reizigers die terugkeren, en zeker vanuit de regio’s Lombardije, Emilia-Romana en Veneto. Dit zijn immers regio’s waar het COVID-19-virus al meer circuleert.
Iedereen die recent op vakantie is geweest, zou de komende 14 dagen extra attent moeten zijn voor ziekteklachten zoals koorts, hoest en grieperigheid en telefonisch de huisarts moeten raadplegen bij dergelijke symptomen.
 
Dankzij zo’n gezamenlijke waakzaamheid en inspanning kunnen we ervoor zorgen dat we mogelijke coronagevallen in België zo snel mogelijk detecteren en isoleren. Om verspreiding tegen te gaan vragen we iedereen ook aandacht te hebben voor de algemene adviezen: voldoende en grondig de handen wassen, niezen in papieren zakdoek (of anders in de elleboog), vermijden om handen te geven en thuis blijven als je je ziek voelt.

Hoe blijf ik op de hoogte van de maatregelen?

Je vindt alle informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) op de website https://www.info-coronavirus.be/. Als er nieuwe maatregelen getroffen worden, zal je die hier ook terugvinden.

Tip:

Een goede hygiëne is de belangrijkste manier om de verspreiding van virussen te stoppen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Blijf thuis als je ziek bent

Zo bescherm je jezelf en anderen.

Gepubliceerd op ma 02 mrt 2020