Gemeente Steenokkerzeel

De bib sluit van 4 juni t.e.m. 14 juni 2022

In het kader van de overheveling van de provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen schakelen alle Vlaamse bibliotheken (al sinds 2021) over naar een nieuw eengemaakt bibliotheeksysteem, dat luistert naar de prachtige naam 'Wise'. In juni zijn wij aan de beurt en sluiten wij even onze deuren.

Tijdens de sluiting moet ons voltallige team weer op de schoolbanken om dit nieuwe systeem in de vingers te krijgen. Alles wordt dan zo goed mogelijk getest.

  • Omdat zo’n omschakeling het nodige werk achter de schermen meebrengt, kunnen we tijdens deze sluitingsperiode niet onze normale dienstverlening aanbieden.
    Je kan geen materialen uitlenen, inleveren of reserveren. Voor de reeds uitgeleende werken voorzien we een langere uitleentermijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken over boetes.
  • Inleverbus: hou uitgeleende werken liefst bij tijdens de sluitingsperiode. Als het echt niet anders kan, blijft de inleverbus naast de ingang toegankelijk om materialen terug te brengen. Deze materialen worden ingenomen na de sluiting. Rugzakjes en e-readers kan je niet op deze manier inleveren.
  • ‘Mijn Bibliotheek’: je ‘Mijn Bibliotheek-account’ is tijdelijk niet beschikbaar. Let op: jouw leenhistoriek wordt helaas niet meegenomen naar het nieuwe softwaresysteem.
  • Collectie: vanaf 16 mei komen er even geen nieuwe exemplaren meer bij in onze collectie. Ook tijdschriften die dan nog verschijnen, zijn pas beschikbaar in de loop van juni.

Op woensdag 15 juni 2022 ben je vanaf 10u opnieuw welkom in de bib en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn. Bij de overgang van het provinciaal bibliotheeksysteem (PBS) naar het ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS) hoort ook een aangepast bibliotheekreglement. Dat wordt in de loop van mei 2022 op de website van de bib geplaatst.

Bibliotheek Steenokkerzeel

Gepubliceerd op di 26 apr 2022