Gemeente Steenokkerzeel

Een control cruiser rijdt relax en houdt zich aan de max!

Ook onze gemeente blijft helaas niet gespaard van snelheidsduivels. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in zijn straat te bedanken.

Deze nieuwe term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat een op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, willen bedanken.

Daarom is er nu de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Binnenkort verdeelt de VSV borden. Deze kunnen inwoners aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in zijn straat bedanken voor hun voorbeeldig rijgedrag.

Je kan je eigen bord bestellen vanaf 1 september op: www.beloofd.be/controlcruiser of je kan er ééntje ophalen bij de gemeente dienst grondgebiedszaken/mobiliteit. De gemeente heeft een aantal borden aangevraagd.
Bij elk bord zit een handleiding om het bord gemakkelijk op te hangen en te verwijderen.

Het VSV stelt voor om het bord vanaf 5 oktober aan je raam te hangen. Op die dag lanceren zij immers een campagne met dezelfde affiche langs alle Vlaamse snel- en gewestwegen. Automobilisten krijgen het bord dan ook te zien langs onze lokale wegen. De campagne loopt tot 31 oktober 2019.

Meer informatie op www.beloofd.be of bij  mobiliteit@steenokkerzeel.be.

Gepubliceerd op di 30 jul 2019