Gemeente Steenokkerzeel

Energierenovatie

Welke deel van je woning isoleer je het best als eerst? Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? En ook belangrijk: hoeveel kosten die investeringen mij en wanneer zijn ze terugverdiend? Het team van 3Wplus wil jouw energierenovatie mee tot een goed eind brengen door een begeleiding van a tot z aan te bieden:

1. Klimaatmobiel

Een aantal weken per jaar bezoekt de Klimaatmobiel, een mobiel infoloket, de gemeente. In dat loket zit een energiedeskundige klaar om al jouw vragen over isoleren, energie besparen of alternatieve energie te beantwoorden.

Meer info: benoveren@3wplus.be

2. Warmtescan, energieaudit en BENOvatiecoach

Voor slechts €40 (€20 voor bepaalde doelgroepen) kan je een warmtescan en/of energieaudit van je woning laten uitvoeren en begeleiding krijgen van een BENOvatiecoach tijdens je renovatieproject.

Warmtescan

Door middel van een warmtecamera wordt de gehele woning gescreend op warmteverlies. Op basis van foto's kan je heel concreet zien waar de verliezen zich situeren. Deze scans worden in de winterperiode uitgevoerd omdat het buiten minstens 10°C kouder moet zijn dan binnen.

Energieaudit

Tijdens een energieaudit komt een erkende energiedeskundige ter plaatse om een rapport op te stellen waarbij een evaluatie van de gebouwschil (isolatie, muren, dak, ramen,…) en de technische installaties (verwarming, warm water,…) wordt uitgevoerd. Je ontvangt een advies om maatregelen uit te voeren met de bijhorende richtprijzen, premies en terugverdientijden. Met het rapport beschik je over voldoende informatie om aannemers correct te woord te staan.

Je kan zowel de warmtescan als de audit laten uitvoeren, ze vullen elkaar aan.

BENOvatiecoach

Heb je graag hulp bij het BENOveren (beter renoveren) van je woning, dan kan je beroep doen op een BENOvatiecoach. Een BENOvatietraject is een intensieve begeleiding waarbij vertrokken wordt van de energieaudit. Je krijgt begeleiding op technisch vlak, bij contacten met de aannemers, bij het opvragen en vergelijken van offertes en ook bij het aanvragen van premies.

Meer info: benoveren@3wplus.be

3. Gratis energiesnoeier

Wie het financieel niet zo breed heeft kan een gratis inspectie van de woning laten uitvoeren. Daarbij kom je te weten hoe je energie kan besparen. Dit kan over grotere werken gaan, bijvoorbeeld door te isoleren. Je ontvangt echter ook tips over het gebruik van je verwarming, huishoudtoestellen, verlichting,... Je kan soms veel energie en kosten besparen door een paar eenvoudige/gratis aanpassingen door te voeren.

Meer info: energiesnoeiers@3wplus.be

4. Voordelige energielening

Om een renovatie dragelijk te maken, kunnen kwetsbare doelgroepen bij 3wplus een energielening tot 15.000 euro aanvragen, zowel voor renovatie en nieuwbouw, en dit aan een interestvoet van 0%.

Meer info: energie@3wplus.be - 02 451 53 85

5. Provinciale groepsaankopen mét infoavonden

Om de kostprijs van energierenovaties te drukken, organiseert 3Wplus samen met de provincie Vlaams-Brabant verschillende groepsaankopen. Zij selecteerden lokale aannemers en installateurs. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan hierbij centraal. Kiezen voor provinciale groepsaankopen is drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie, kan je vrijblijvend een infosessie volgen. Je krijgt er meer info over de aanpak, mogelijke premies en leningen. Je kan er kennismaken met de geselecteerde aannemer.

Meer info, intekenen en de data van de infosessies raadplegen, kan via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen.

Meer info: groepsaankopen@3wplus.be - 02 451 53 85