Gemeente Steenokkerzeel

Energierenovatie

Welke deel van je woning isoleer je het best als eerst? Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? En ook belangrijk: hoeveel kosten die investeringen mij en wanneer zijn ze terugverdiend? Het team van 3Wplus wil jouw energierenovatie mee tot een goed eind brengen door een begeleiding van a tot z aan te bieden:

1. Mobiel Energiehuis

Een aantal weken per jaar bezoekt het Mobiel Energiehuis, een mobiel infoloket, de gemeente. In dat loket zit een energiedeskundige klaar om al jouw vragen over isoleren, energie besparen of alternatieve energie te beantwoorden.

Meer info: benoveren@3wplus.be - 0478 08 09 66

2. Warmtescan, energieaudit en BENOvatiecoach

Voor slechts €50 (€25 voor bepaalde doelgroepen) kan je een warmtescan en/of energieaudit van je woning laten uitvoeren en begeleiding krijgen van een BENOvatiecoach tijdens je renovatieproject.

Warmtescan

Door middel van een warmtecamera wordt de gehele woning gescreend op warmteverlies. Op basis van foto's kan je heel concreet zien waar de verliezen zich situeren. Deze scans worden in de winterperiode uitgevoerd omdat het buiten minstens 10°C kouder moet zijn dan binnen.

Energieaudit

Tijdens een energieaudit komt een erkende energiedeskundige ter plaatse om een rapport op te stellen waarbij een evaluatie van de gebouwschil (isolatie, muren, dak, ramen,…) en de technische installaties (verwarming, warm water,…) wordt uitgevoerd. Je ontvangt een advies om maatregelen uit te voeren met de bijhorende richtprijzen, premies en terugverdientijden. Met het rapport beschik je over voldoende informatie om aannemers correct te woord te staan.

Je kan zowel de warmtescan als de audit laten uitvoeren, ze vullen elkaar aan.

BENOvatiecoach

Heb je graag hulp bij het BENOveren (beter renoveren) van je woning, dan kan je beroep doen op een BENOvatiecoach. Een BENOvatietraject is een intensieve begeleiding waarbij vertrokken wordt van de energieaudit. Je krijgt begeleiding op technisch vlak, bij contacten met de aannemers, bij het opvragen en vergelijken van offertes en ook bij het aanvragen van premies.

Meer info: benoveren@3wplus.be - 0478 08 09 66

3. Gratis energiesnoeier

Wie het financieel niet zo breed heeft kan een gratis inspectie van de woning laten uitvoeren. Daarbij kom je te weten hoe je energie kan besparen. Dit kan over grotere werken gaan, bijvoorbeeld door te isoleren. Je ontvangt echter ook tips over het gebruik van je verwarming, huishoudtoestellen, verlichting,... Je kan soms veel energie en kosten besparen door een paar eenvoudige/gratis aanpassingen door te voeren.

Meer info: energie@3wplus.be - 02 486 64 08

4. Premies

Wie zijn of haar woning renoveert, kan rekenen op premies als aanmoediging om te investeren. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om te weten op welke je recht hebt. Het Vlaams energie- en klimaatagentschap heeft ze samen gebracht in een handige brochure. Je kan deze onderaan deze pagina downloaden.

5. Voordelige energielening

Vlaamse energielening

Om een renovatie dragelijk te maken, kunnen kwetsbare doelgroepen bij 3wplus een energielening tot 15.000 euro aanvragen, zowel voor renovatie en nieuwbouw, en dit aan een interestvoet van 0%.

Energielening +

Wie in 2021 een woning of appartement met een slechte energieprestatie verwerft (notariële akte, schenking of erfenis bij overlijden in 2021) en die binnen de 5 jaar grondig renoveert, kan in aanmerking komen voor een renteloze lening voor die renovatie. Deze lening kan aangevraagd worden tot eind 2024.

Meer info: energie@3wplus.be - 02 486 64 86

6. Vind je aannemer via Energiek Wonen

Met een aanbod van kwalitatieve aannemers voor isolatie, ramen, zonnepanelen en warmtepompen geeft Energiehuis 3Wplus in samenwerking met Energiehuis IGO en Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei je graag een duwtje in de rug. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan hierbij centraal. Kiezen voor Energiek Wonen is drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Inschrijven om een gratis en vrijblijvende prijsofferte te bekomen, kan via https://www.groepsaankopen.org/.

Meer info: energie@3wplus.be - 02 486 64 08