Gemeente Steenokkerzeel

Repair Café Steenokkerzeel

Wat is een Repair Café? Een plaats waar we je defecte spullen zo goed als gratis herstellen. Meer info verder in dit bericht.

Eerst en vooral een belangrijk bericht ivm de Corona crisis. Op 30 september 2021 starten we terug met de normale bijeenkomsten: telkens op de laatste donderdagavond van de maand van 19u tot 21h30. (en niet meer op zondag)
Stuur een mailtje naar repaircafe.steenokkerzeel@gmail.com om ons te informeren of je zal komen en met welk voorwerp. Zo kunnen we het werk wat beter plannen. Je mag ook gewoon langskomen zonder reservatie.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: klein elektro, kleding, fietsen, computers, ... Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt.

Als je ons wil helpen als hersteller, laat het ons dan weten. Ook mensen die graag leren hoe ze iets kunnen herstellen zijn welkom. 2 dames die kleding kunnen herstellen hebben zich spontaan aangeboden. Dus dat is heel goed nieuws!

Wij organiseren ook gratis kursussen elektriciteit en elektronica voor herstellers. Het is een workshop met praktische oefeningen gericht op herstellen.
Op vraag van de gemeente of verenigingen geven we ook ondersteuning. Op 23 september 2021 was er de jaarlijkse fietsherstellingworkshop in de garage van het gemeentehuis.

Repair Café Steenokkerzeel is gestart in september 2016 en werkt samen met Repair Café Kortenberg. Meerdere personen voeren herstellingen uit in beide Repair Cafés. Repair Café Kortenberg komt samen op de 1e zondag van elke maand in de Kapellestraat 74 te Kortenberg tussen 14u en 16u30 (vanaf 3 oktober 2021) en Repair Café Steenokkerzeel komt voortaan samen op de laatste donderdag van de maand in de Keizerinlaan 1 te Steenokkerzeel tussen 19u en 21u30. (vanaf 30 september)

In meer dan 70% van de gevallen kan het voorwerp gratis hersteld worden. Als het niet kan hersteld worden door gebrek aan onderdelen dan spreken we af wie zal zorgen voor de (meestal goedkope) wisselstukken en dan kan u het voorwerp de volgende keer terug aanbieden. Mits een kleine kostprijs voor wisselstukken herstellen we in totaal 85% van de aangeboden voorwerpen. Dus gooi niet te snel iets weg !! U kan ook terecht op het Repair Café voor een gratis advies: bvb is het voorwerp nog wel herstelbaar? Waar vind ik wisselstukken , enz...

Meer info op de officiële website van de Repair Café stichting:
https://repaircafe.org (je kan daar in de rubriek "vind een Repair Café" Steenokkerzeel invullen.
of via Facebook:
https://www.facebook.com/groups/RepairCafeSteenokkerzeel/
(geen accent in "cafe" in webadres en facebookadres !)

U kan ons ook bereiken via mail of zelfs telefonisch. (liefst buiten de kantooruren want het is vrijwilligerswerk)

Repair Café Steenokkerzeel is erkend door de Vlaamse overheid als vrijwilligersvereniging met erkenningnummer GVV5949232.

Wij danken de gemeente Steenokkerzeel voor de logistieke ondersteuning in het kader van het Klimaatactieplan, Interza voor de gratis elektro wisselstukken en de kerkraad Sint-Rumoldus voor het ter beschikking stellen van de lokalen.

Keizerinlaan 1 is een alleenstaande woning gelegen tegenover de vijver van het Kasteel Van Ham en achter de vrije school Ter Ham. De ingang ligt aan het Hinckaertplein. (de woning ligt 100 meter van Keizerinlaan 1A waar sommige routeplanners verkeerdelijk naar verwijzen)
Waar Pastorie Sint-Rumoldus, Monument, Keizerinlaan 1, Steenokkerzeel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

    Pastorie Sint-Rumoldus
    Keizerinlaan 1, 1820 Steenokkerzeel

Organisatie

Repair Café Steenokkerzeel