Gemeente Steenokkerzeel

Melsbroek Eishin Ryu Iaido - Traditionele Japanse Zwaardkunst

Iai-do is een zwaardkunst met een diepe mentale achtergrond. Het woord “do” staat voor de weg die moet afgelegd worden om de kunst onder de knie te krijgen. Het woord “iai” moet geïnterpreteerd worden als het ontmoeten en de confrontatie met een andere persoon. Men zegt dat iai-do te maken heeft met het zwaard en met menselijke relaties door middel van de meest extreme en kritische mentale ervaring van persoonlijke conflicten, namelijk een levensbedreigende situatie.
Iaido wordt meestal alleen beoefend met opgelegde oefeningen (kata's). Er bestaan ook oefeningen met partner (kumitachi) enkel voor gevorderde beoefenaars.
De Iaido dojo van Melsbroek is aangesloten bij de Japanse ZNIR (Zen Nihon Iaido Renmei) organisatie via de Europese afdeling (Europa Shibu). Deze Europese afdeling staat onder leiding van Patrick Fehr, 8ste dan Kyoshi. Hij en Wout Verschueren, 7de dan Renshi en dojo leider van Melsbroek, zijn rechtstreekse leerlingen van Tanaka Sensei 9de dan Hanshi die één van de hoofdverantwoordelijken is bij de ZNIR organisatie in Japan.
Meer inlichtingen kan je vinden op onze website http://www.eishin-ryu.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Lesgeld per maand.Bijkomende verzekering van 20€ (bij Sporta) per jaar verplicht.

Waar

    Sporthal Hertblock
    Orchideeënlaan, 1820 Steenokkerzeel

Organisatie

Melsbroek Eishin Ryu Iaido Dojo