Gemeente Steenokkerzeel

Repair Café Steenokkerzeel

Wat is een Repair Café? Een plaats waar we je defecte spullen zo goed als gratis herstellen. Meer info verder in dit bericht.

Eerst en vooral een belangrijk bericht ivm de Corona crisis: wij kunnen op dit ogenblik het "fysische" Repair Café niet organiseren.
Er zijn wel videobijeenkomsten elke week op donderdag avond. Daar herstellen we voorwerpen vóór de camera en geven jullie informatie.
Stuur een mailtje naar repaircafe.steenokkerzeel@gmail.com en we sturen je de link op van de JITSI video meeting.
Defecte voorwerpen kunnen ons bezorgd worden na afspraak, ook via mail repaircafe.steenokkerzeel@gmail.com.
Sinds maart 2020 organiseren wij wekelijks video bijeenkomsten en hebben er intussen al meer dan 45 georganiseerd. Rond de 90 voorwerpen werden intussen hersteld. Ondertussen worden onze video bijeenkomsten ook gevolgd door verschillende Repair Cafés in Vlaanderen. Iedereen is welkom maar aanmelden is wel nodig via mail : repaircafe.steenokkerzeel@gmail.com
Wij houden jullie verder op de hoogte via onze website, facebook en mail.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: klein elektro, kleding, fietsen, computers, ... Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. We komen elke laatste zondag van de maand samen in de Keizerinlaan 1, behalve vakantieperioden. Raadpleeg de website of bezorg je mailadres bij de organisator dan krijg je een herinneringsmail.

Als je ons wil helpen als hersteller, laat het ons dan weten. Ook mensen die graag leren hoe ze iets kunnen herstellen zijn welkom.

Wij organiseren ook gratis kursussen elektriciteit en elektronica voor herstellers. Het is een workshop met praktische oefeningen gericht op herstellen. Vorige kursus ging door op 10 februari 2020 met 14 kursisten. Het vervolg was op 25 mei gepland maar werd uitgesteld als gevolg van de coronacrisis.

Repair Café Steenokkerzeel is gestart in september 2016 en werkt samen met Repair Café Kortenberg. Meerdere personen voeren herstellingen uit in beide Repair Cafés. Repair Café Kortenberg komt samen op de 1e zondag van elke maand in de Kapellestraat 74 te Kortenberg en Repair Café Steenokkerzeel komt samen op de laatste zondag van de maand in de Keizerinlaan 1 te Steenokkerzeel. Steeds tussen 14u en 16u30.

Inschrijving voor herstellingen op voorhand (ivm coronacrisis). Meehelpen met de herstelling gaat helaas niet omdat er voldoende afstand moet bewaard blijven.

In meer dan 70% van de gevallen kan het voorwerp gratis hersteld worden. Als het niet kan hersteld worden door gebrek aan onderdelen dan spreken we af wie zal zorgen voor de (meestal goedkope) wisselstukken en dan kan u het voorwerp de volgende keer terug aanbieden. U kan ook terecht op het Repair Café voor een gratis advies: bvb is het voorwerp nog wel herstelbaar? Waar vind ik wisselstukken , enz...

Meer info op de officiële website van de Repair Café stichting:
https://repaircafe.org/locatie/repair-cafe-steenokkerzeel/
of via Facebook:
https://www.facebook.com/groups/RepairCafeSteenokkerzeel/
(geen accent in "cafe" in webadres en facebookadres !)

U kan ons ook bereiken via mail of zelfs telefonisch. (liefst buiten de kantooruren want het is vrijwilligerswerk)

Repair Café Steenokkerzeel is erkend door de Vlaamse overheid als vrijwilligersvereniging met erkenningnummer GVV5949232.

Wij danken de gemeente Steenokkerzeel voor de logistieke ondersteuning in het kader van het Klimaatactieplan, Interza voor de gratis elektro wisselstukken en de kerkraad Sint-Rumoldus voor het ter beschikking stellen van de lokalen.

Keizerinlaan 1 is een alleenstaande woning gelegen tegenover de vijver van het Kasteel Van Ham en achter de vrije school Ter Ham. De ingang ligt aan het Hinckaertplein. (de woning ligt 100 meter van Keizerinlaan 1A waar sommige routeplanners verkeerdelijk naar verwijzen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

    Pastorie Sint-Rumoldus
    Keizerinlaan 1, 1820 Steenokkerzeel