Gemeente Steenokkerzeel

Fietsen boven de Haachtsesteenweg

Heb jij al gebruikt gemaakt van de fietsbrug over de Haachtsesteenweg? Deze brug zorgt voor een betere verbinding tussen de cargozone van de luchthaven en de fietsroutes tussen Melsbroek, Machelen en Vilvoorde. Sinds donderdag 27 april 2023 is de brug open en kan je er volop gebruik van maken.

De brug is een stalen constructie van 40 meter en maakt deel uit van de fietssnelweg F214 die de verbinding vormt tussen het centrum van Vilvoorde en het vrachtgebied van Brussels Airport.

De fietsbrug moet het woon-werk verkeer per fiets rond de luchthaven een boost geven, maar ook voor de fietser in onze gemeente vormt deze brug een belangrijke en veilige oversteek over de Haachtsesteenweg. Een ontbrekende schakel die eindelijk gerealiseerd werd.

Gedeelde investering

Het project werd op vraag van de gemeente verwezenlijk door het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant met de steun van Brussels Airport en de Europese unie. Brussels Airport stond niet alleen haar terreinen af aan de zijde van de luchthaven, maar investeerde ook 200.000 euro. De Europese Unie legde 700.000 euro bij uit het "EFRO-fonds", de rest van de investering (ongeveer 900.000 euro) komt van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant.

Gepubliceerd op di 02 mei 2023