Gemeente Steenokkerzeel

Fietstocht autoloze zondag

Op 19 september 2021 vindt de autoloze zondag plaats in het autovrije dorpscentrum van Haacht. Dit evenement staat in het teken van de ‘Week van de Mobiliteit’, een jaarlijks initiatief in september.

Vanuit Steenokkerzeel vertrekt er een fietsroute. Deze start aan sporthal Hertblock, passeert in Zemst en heeft als eindbestemming centrum Haacht. De rit duurt ongeveer 1u30min. Vanuit Haacht kan je terug vertrekken richting Steenokkerzeel. Je rijdt door Kampenhout en komt opnieuw uit aan Sporthal Hertblock. De terugrit duurt ongeveer 1 uur. De route zal bewegwijzerd zijn. Daarnaast kan je de route ook downloaden via volgende link.

In Haacht zal er tussen 14 uur en 17 uur een springkasteel en een fietsparcour zijn. Het is ook mogelijk om je fiets te laten graveren met een unieke code voor antidiefstal. Vervolgens kan je ook een leuke drinkbus ophalen van ‘De Sportregio’.

‘De Sportregio’ bestaat uit de gemeentes Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout, Boortmeerkbeek, Haacht, Keerbergen en Tremelo die samen willen inzetten op een mooi sportaanbod. Voor dit initiatief hebben zij 3 fietsroutes gemaakt: eentje gaat via Steenokkerzeel en Zemst, een andere via Tremelo en Keerbergen en tot slot is de fietsroute voor kinderen terug te vinden in Kampenhout en Boortmeerbeek.

Veel fietsplezier!