Gemeente Steenokkerzeel

Gemeentelijke evenementen afgelast tot en met 31 juli 2020

Door de coronacrisis blijven het onzekere tijden voor wie evenementen en activiteiten organiseert. Daarom hebben de drie gemeenten van politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 31 juli 2020.

Dit houdt in dat:

  • alle gemeentelijke evenementen, indoor en outdoor, afgelast worden.
  • de gemeentelijke zalen gesloten blijven, zodat alle evenementen die doorgaan in deze zalen geannuleerd worden.
  • er geen subsidies voor straatfeesten of projectsubsidies betaald worden.
  • de gemeentelijke uitleendienst de deuren gesloten houdt.
  • er geen kermissen georganiseerd worden.

We zien ons daarom genoodzaakt om 'Steenokkerzeel Zingt' te annuleren. Ook 'Steenokkerzeel Zomert', gepland op zaterdag 29 augustus, zal niet doorgaan na negatief advies van de Raad voor Lokale Economie die het middenstandsfeest organiseert.

De gemeentelijke zalen kunnen wel gebruikt worden voor activiteiten van algemeen nut zoals bloed geven. Ook de blokspot in De Camme zal open gaan voor studenten die een plek zoeken om rustig te studeren.

We raden alle individuele organisatoren, die hun evenement niet in een gemeentelijke zaal organiseren, ook aan om dit voorbeeld te volgen en hun evenementen en activiteiten ook te annuleren tot en met 31 juli 2020.

Als je vragen hebt over deze beslissing of over andere maatregelen in het kader van de coronacrisis kun je terecht op corona@steenokkerzeel.be.

Gepubliceerd op di 02 jun 2020