Gemeente Steenokkerzeel

Gezocht! Getuigenverklaringen over trage wegen

De gemeente zet al enkele jaren in op een fijnmazig trage wegen-netwerk. Recent werden in Melsbroek en Perk 2 trage wegen ontoegankelijk gemaakt met een afsluiting. We verzamelen nu alle verklaringen die een bijkomend licht kunnen werpen op het veronderstelde jarenlange gebruik van deze trage wegen.

Trage wegen zijn doorsteekjes, kerkwegjes, veldwegels, bospaden, verkavelingswegjes die gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer (voetgangers, fietsers, ruiters, soms landbouwers). In Melsbroek en Perk wordt sinds kort de toegang tot 2 feitelijke trage wegen versperd met een afsluiting.

Om de zaak uit te klaren verzamelt het bestuur alle verklaringen die een bijkomend licht kunnen werpen op het veronderstelde jarenlange gebruik van deze trage wegen.

Het bestuur beschikt reeds over uitgebreide cartografische gegevens die het bestaan van deze wegen door de jaren heen aangeven, maar om het dossier te vervolledigen zijn we nog op zoek naar bijkomende getuigenverklaringen of andere stukken die aantonen dat deze verbindingen gedurende de voorbije 30 jaar al dan niet gebruikt werden door het publiek. Het is niet noodzakelijk een verklaring te kunnen geven voor een aaneensluitende periode van 30 jaar, vermits verschillende verklaringen ook gekoppeld zullen worden. Hoe meer duidelijke verklaringen, hoe duidelijker de situatie.

Wil je een getuigenverklaring indienen?

Het gaat over de volgende trage wegen:

  • Trage weg langs golfterreinen tussen Burgdreef en wachtbekken E19 (Melsbroek)
  • Trage weg die de Breemstraat in Perk verbindt met de trage weg Ribaucourtdreef aan de achterzijde van de wijk Zonnebos, gelegen tussen de Veerlebeek en de Molenbeek (Perk-Steenokkerzeel)

Ben je bekend met het gebruik van deze trage wegen? Dan nodigen we je uit om een getuigenverklaring in te dienen. Onderaan deze pagina vind je kaartmateriaal over deze trage wegen en ook het officiële getuigenformulier.

Trage weg Floordambos langs golfterreinen: er werd een bareel en verbodsbord geplaatst aan de ingang in de Burgdreef. De weg loopt langs de golfterreinen naar het wachtbekken aan de E19, hier kan je in een lus terugkeren naar de Burgdreef of verdergaan naar de Hooiweg. Zie bijgevoegde kaart.

Trage weg tussen Breemstraat en sluisje Molenbeek: er is een bareel geplaatst aan de splitsing met voetweg 25. De trage weg bevindt zich op de strook grond tussen de Veerlebeek en Molenbeek, via een sluisje over de Molenbeek kom je in de trage weg Ribaucourtdreef. Ook aan het sluisje werd nu een afsluiting geplaatst.

Meer info: Dienst Trage Wegen - tragewegen@steenokkerzeel

Gepubliceerd op di 25 mei 2021