Gemeente Steenokkerzeel

Gratis advies over energierenovaties

Wegens de coronamaatregelen kan de klimaatmobiel in Perk van 18 januari tot 12 februari 2021 niet bemand worden. Inwoners van Steenokkerzeel kunnen dit voorjaar wel nog steeds terecht bij 3Wplus voor informatie over duurzaam wonen en energiezuinig bouwen en verbouwen.

Waarvoor kan je bij 3WPlus terecht?

  • Iedereen kan bij ons terecht voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies, …
  • Inwoners van Steenokkerzeel kunnen voordelig een energieaudit met warmtescan aanvragen. Daarbij gaat de energiedeskundige in de woning na waar het energiezuiniger kan, en tijdens de winterperiode wordt er met een warmtebeeldcamera bekeken waar er warmte verloren gaat. Na de audit en scan volgt er een rapport met sprekende beelden en tips.
  • Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (‘beter renoveren’), is er het BENOvatietraject. Deze grondige screening van de woning resulteert in een gedetailleerd rapport met verschillende berekeningen, een overzicht van mogelijk te nemen maatregelen en de kostprijs ervan. Nadien is er ook verdere begeleiding bij de renovatie.

Hoe kan je 3WPlus contacteren?

Dit is een initiatief van de gemeente, 3Wplus en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant.

Gepubliceerd op do 07 jan 2021