Gemeente Steenokkerzeel

Tentoonstelling Groots in het kleine

Van 9 tot en met 18 december 2022 zal in De Camme te Perk een uitzonderlijke tentoonstelling doorgaan met als thema 'Groots in het kleine'. Topkunstenaars verrassen ons met tekeningen, kleiner werk, bronzen, schilderijen, installaties, enz. Elk van hen heeft een stevige reputatie opgebouwd.

Zij zijn op het verzoek van curator Putteman ingegaan om met kleiner-topwerk te exposeren.

Participeren aan deze tentoonstelling : Ulrike Bolenz (zij verovert de internationale kunstscène. Meer en meer wordt ze opgemerkt), Maarten Ceulemans (hij werkt in hout, brons , tekeningen. Hij behoort tot de te volgen kunstenaars), Lieven D'Haese (hij is een uitmuntend beeldhouwer, telg van de bekende kunstenaarsfamilie D'Haese en vaste waarde in het milieu), Katrin Dekoninck (zij verovert met haar beeldhouwwerk de harten van kunstminnend Vlaanderen), Mireille Robbe (in haar verrassend en subtiel werk is een caleidoscoop van ervaringen terug te vinden: een waaier van levenslessen, een zoektocht naar zichzelf, vertaald in essentiële schoonheid.), Dany Tulkens (uniek in zijn genre. Vervormen van bronzen platen tot schitterende kunstwerken. Als men naar zijn werk kijkt rest alleen diepe ingetogenheid en respectvol zwijgen! Ditmaal verrast hij ons ook met schitterende tekeningen),

Mieke Tambuyzer (zij schildert, zij maakt unieke creaties met 3 D pen. Haar sympathisanten vergroten telkenmale ze tentoonstelt, en dit volkomen terecht. Als gewezen leerkracht bij het schooltje gelegen in de buurt van De Camme voelt ze zich hier volkomen thuis), Philippe Timmermans (een pracht van een beeldhouwer. Maakt sculpturen van naakte mannen in brons. Zijn werk heeft een duidelijke signatuur, te herkennen aan de typische houdingen van naakte lichamen en de zeer fijn aangebrachte texturen), Hilde Van de Walle (zij is een begenadigde beeldhouwster met als uitgangspunt de menselijke figuur. Haar klassiek-tijdloos oeuvre getuigt van kracht en virtuositeit), Paul Van Namen (is een geëngageerd kunstenaar. In zijn artistiek werk neemt hij duidelijk stelling in tegen bepaalde maatschappelijke verschijnselen. Hij verklankt deze zowel plastisch als thematisch .Deze tentoonstelling is een opwarmer voor de grote solotentoonstelling die eraan komt!), Waltraud-Bolenz (een oud gezegde stelt ' De appel valt niet ver van de boom'. De 90 jarige mama van Ulrike Bolenz bewijst dat zij haar artistieke genen heeft doorgegeven aan haar dochter Ulrike).

Waar: GC De Camme (Tervuursesteenweg 173, 1820 Perk)
Wanneer: 9, 10, 11, 16, 17 & 18 december 2022
Opening: Vrijdag 9 december om 19u30
Prijs: Gratis

Gepubliceerd op vr 04 nov 2022