Gemeente Steenokkerzeel

Heropening bibliotheek vanaf 1 juli 2020!

Goed nieuws! De bibliotheek kan vanaf woensdag 1 juli 2020 de deuren opnieuw openen voor het grote publiek! Opgelet: de openingsuren zijn lichtjes aangepast en er zijn enkele huisregels die iedere bezoeker moet respecteren.

Aangepaste openingsuren:

Maandag: 14u-20u
Woensdag: 14u-18u
Donderdag: 14u-20u
Zaterdag blijft de bib voorlopig gesloten


Afhaaldienst in de inkomhal:

Maandag 10u-12u
Woensdag 10u-12u
Donderdag 10u-12u
Vrijdag 10u-12u

Onze huisregels

 • Bij het heropenen van de bibliotheek staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Lees vóór je bezoek onze onderstaande huisregels!
 • Hou 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
 • Het maximum aantal bezoekers wordt beperkt tot 15 personen. Gebruik de mandjes die je vindt aan de ingang van de bibliotheek. Zijn die op, dan wacht je tot er weer één beschikbaar is. Zo zorgen we ervoor dat we het maximum aantal aanwezigen in de bibliotheek niet overschrijden.
 • Daarom vragen we je om bij voorkeur alleen naar de bibliotheek te komen. Breng de bibliotheekkaarten mee van de gezinsleden waarvoor je boeken wil uitlenen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene en moeten bij die volwassene blijven.
 • Iedere bezoeker ontsmet bij het binnenkomen zijn mandje.
 • Tijdens onze aangepaste openingsuren lever je je boeken in aan de zelfuitleen, niet in de inleverbus.
 • De duur van het bezoek wordt beperkt tot 30 minuten. Bereid je dus zo veel mogelijk thuis voor. Ga naar onze online catalogus en maak een lijst. Enkel aanwezige materialen kunnen uitgeleend worden. De beschikbaarheid van een materiaal kan je controleren via de knop 'Waar staat het'. Je kan misschien een lijstje makenvan wat je gaat meenemen.
 • De normale uitleentermijnen en boetes zijn weer van toepassing: hou dus je inleverdatum in de gaten. Betalen doe je als je anders niet meer kan uitlenen.
 • Volg steeds de aanwijzingen van het personeel op.
 • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf ook thuis als een huisgenoot één van deze klachten heeft.
 • Hou er rekening mee dat de toiletten gesloten zijn.

E-readers en e-boeken

Je kan weer e-readers en e-boeken lenen.

Internetpc's

Er zijn drie internetpc's beschikbaar. Die zijn er alleen voor dringende zaken en voor wie thuis geen internet heeft. De duur van het gebruik wordt beperkt tot 30 minuten. Enkel leners ouder dan 12 jaar met een geldige bibliotheekkaart kunnen deze pc's gebruiken nadat ze zich aanmelden bij de balie. Je werkt zelfstandig en individueel.
Ook als je enkel voor de pc komt, moet je een mandje nemen.

Alle andere functies van de bib blijven voorlopig gesloten.

Ter plaatse boeken raadplegen, kranten of tijdschriften lezen of studeren kan niet. Hou je bezoek zo kort mogelijk en kom alleen!

Kwetsbare personen

Heb je een onderliggende aandoening met een verhoogd risico bij besmetting met COVID-19 of vermijd je liefst zoveel mogelijk contact? Gebruik dan onze afhaaldienst op afspraak.

Gepubliceerd op di 23 jun 2020