Gemeente Steenokkerzeel

Het OCMW is er voor jou!

Naast haar reguliere werking wordt het OCMW volop betrokken bij het beheersen van de COVID-19-pandemie. Het OCMW verleent ook hulp aan personen die hun dagelijkse uitgaven of uitgaven die verband houden met medische zorgen niet meer kunnen betalen omwille van de coronaviruscrisis.

Begin juli heeft de federale regering 125 miljoen euro steun vrijgemaakt voor de burgers waarop de COVID-19-crisis een financiële impact heeft gehad. Deze steun is bestemd voor diegenen die een deel van hun inkomen hebben verloren, die geconfronteerd worden met extra uitgaven, zelfstandigen, flexijobs, jobstudenten, artiesten, ...  Wij hebben vastgesteld dat bepaalde personen nog steeds niet bij het OCMW durven aankloppen. Daarom deze warme oproep.

Voor wie? 

Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19 crisis. Deze steun is niet beperkt tot enkel de leefloners, maar is bestemd voor iedereen die, na een individuele analyse, door het OCMW erkend wordt als behoeftig.

Voor welke tussenkomsten?

  • Hulp bij huisvesting: inclusief de kosten met uitzondering van de huurwaarborg.
  • Hulp inzake energie: energieverbruik met inbegrip van de sociale en budgettaire begeleiding of andere ondersteuning.
  • Psychosociale hulp: tenlastename kosten van professionals erkend voor de behandeling van partnergeweld, problemen inzake angst en psychiatrische problemen.
  • Hulp inzake gezondheid: tussenkomsten in ziekenhuisfacturen, medicijnen,...en de aankoop van mondmaskers, gels en handschoenen.
  • Hulp inzake digitale toegankelijkheid: digitale ondersteuning om meer bepaald de online stappen, de sociale contacten en schoolondersteuning te bevorderen.
  • Financiële hulp: voor onbetaalde facturen n.a.v. daling van de inkomsten.
  • Basisbehoeften: voor onder andere tussenkomsten in transportkosten, aankoop van kledij, aankoop van brillen,...
  • Hulp voor families in moeilijkheden; in het kader van de strijd tegen kinderarmoede

Maak een afspraak via:

Voor meer info kan je steeds contact opnemen met één van onze maatschappelijk assistenten op het telefoonnummer 02 758 01 70.

Gepubliceerd op di 06 okt 2020