Gemeente Steenokkerzeel

Hond aan de lijn, ’t zal wel zijn!

Als je met je hond gaat wandelen, denk er dan aan dat het verboden is om je hond vrij te laten loslopen. Op straat, in het park, in het bos, … overal op het openbaar domein moeten honden (en andere dieren) aan de leiband. Het ANB houdt daarom een sensibiliseringscampagne.

Sensibiliseringscampagne

Honden zijn ook van harte welkom in de natuur, maar loslopen, mag niet. Dat is misschien niet zo prettig, maar wel noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren. Daarom houdt het Agentschap voor Natuur en Bos (kort gezegd ANB) een sensibiliseringscampagne tijdens de weekends van 23 en 24 maart en 30, 31 maart en 1 april 2024.

Wie de hond aan de lijn houdt, in bos- en natuurgebieden, krijgt als beloning een doosje met hondensnacks. In het andere geval volgt een geldboete van €80.

Waarom aan de leiband?

Er zijn meerdere goede redenen waarom het belangrijk is dat honden aan de leiband worden gehouden in natuur- en bosgebieden. Als je hond aan de leiband loopt, dan bescherm je op die manier de natuur en heb je respect voor andere natuurliefhebbers. Los daarvan bescherm je er ook je eigen hond mee.

Hondenlosloopzones

Wil je toch graag dat je hond zonder leiband kan rondlopen? Trek dan naar een hondenlosloopzone in onze gemeente! Je vindt er eentje aan het Floordambos in Melsbroek en eentje ter hoogte van de Van Frachenlaan 47 in het centrum van Steenokkerzeel. Daar kunnen ze naar hartenlust vrij rondlopen en ravotten!

Op https://natuurenbos.be/activiteiten/hondenzone lees je waar het Agentschap Natuur en Bos nog meer hondenlosloopzones heeft ingericht.

Gepubliceerd op do 21 mrt 2024