Gemeente Steenokkerzeel

Huur een betaalbare woning in Steenokkerzeel

Vlabinvest, het Vlaams Financieringsfonds voor Grond- en Woonbeleid voor Vlaams-Brabant, biedt kwaliteitsvolle en betaalbare huurwoningen aan in de Vlaamse rand rond Brussel aan gezinnen of alleenstaanden met een laag tot middelgroot inkomen

Vlabinvest verhuurt deze woningen in alle gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde en de gemeenten Bertem, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren van het arrondissement Leuven. Het volledige werkgebied van Vlabinvest bestaat uit 39 gemeenten.

Voorwaarden

Als je een woning via Vlabinvest wil huren, gelden volgende voorwaarden:

  • Je moet meerderjarig zijn.
  • Je moet ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister.
  • Je moet voldoen aan de inkomensvoorwaarden.

Overzicht van alle voorwaarden

Procedure

Inschrijven

Vlabinvest werkt samen met enkele sociale huisvestingsmaatschappijen. Bij die maatschappijen kan je terecht om je in te schrijven. Zij kunnen je ook meer informatie geven over de verdere procedure en het woningenaanbod.

Voorrang

Wie aan de voorwaarden voldoet en een sterke maatschappelijke en/of economische en/of socioculturele band heeft met de regio, kan mogelijk voorrang krijgen. Bij jouw inschrijving zal worden gevraagd om bewijsstukken te overhandigen die de voorrang kunnen aantonen.

De sociale dienst beschikt over een uitgebreide documentatie om jou de nodige inlichtingen te bezorgen en verstrekken jou deskundig advies. en kunnen jou helpen om bij het invullen van de formulieren.