Gemeente Steenokkerzeel

Bezoek de pastorie van Perk en breng jouw herbestemmingsidee mee!

Wat wordt de nieuwe bestemming van de voormalige pastorie van Perk? Voor de uitkomst op deze vraag zijn we benieuwd naar jouw mening!

De pastorie, een rijzig gebouw in witte zandsteen met een grote ommuurde tuin in centrum-Perk, deed tot 2007 dienst als pastoorswoning en bood ook enkele jaren onderdak aan de Chiromeisjes, die begin 2021 verhuisd zijn naar de nieuwe Chirolokalen in de Kerkdreef.

De gemeente gaat samen met het projectmanagementbureau Miss Miyagi uit Leuven op zoek naar een realistische en haalbare invulling voor dit beschermde monument. Uit het eerste onderzoek blijkt alvast dat de pastorie en haar tuin een veelheid aan functies kunnen herbergen. Maar het blijft geen studie op papier, het bureau gaat ook op zoek naar partners en uitbaters, en werkt hiertoe ook het juridische en financiële plaatje uit, zodat deze unieke site effectief nieuw leven ingeblazen wordt. We mikken op een nieuwe functie met maatschappelijke meerwaarde voor het dorp, zodat het een plaats wordt waar Perkinezen kunnen thuiskomen en fier op kunnen zijn. En daarvoor hebben we jullie input nodig!

Als startpunt van het herbestemmingstraject gaan we op zoek naar de lokale noden en ideeën van inwoners. Om dit coronaveilig aan te pakken, organiseert de gemeente aan de pastorie (zijde Kampenhoutsesteenweg) een permanente tentoonstelling met ideeënbus van zaterdag 22 mei tot en met zondag 6 juni 2021.

Op zondag 30 mei 2021 en zondag 6 juni 2021 kan je (mits inschrijving) het gebouw en de tuin ook vanbinnen bezoeken met begeleide (coronaveilige) rondleidingen. Schrijf je nu in en reserveer jouw tijdslot.

Inschrijven rondleiding

Kortom, kom de tentoonstelling bezoeken of schrijf je in voor één van de rondleidingen op zondag en neem een kijkje binnenin de pastorie. Wij luisteren graag naar jouw idee(ën)! Kan je niet langskomen of schiet je achteraf nog iets leuks te binnen? We horen het graag! Vanaf 22 mei 2021 zal het daarom ook mogelijk zijn om online jouw voorstellen aan ons te bezorgen. Meer informatie hierover volgt later!

Gepubliceerd op wo 28 apr 2021