Gemeente Steenokkerzeel

Is je vervoer ook een hele toer? Vul de enquête in van beweging.net

Wat doe je als je jezelf wil verplaatsen, maar je zelf geen vervoermiddel hebt? Zou je gebruik maken van andere vervoermiddelen (vb. een autodeelsysteem) in je buurt? Is je verplaatsingsverhaal er één van weinig kilometers, maar vaak van veel gepuzzel?

Is jouw vervoer ook een hele toer? Vul dan de enquête in.

  • Als je naar de wekelijkse markt wil, naar familie, naar een dagopvang of een ziekenhuis, … vraag jij je dan geregeld af: “Hoe moet ik daar geraken?”
  • Maak je in die gevallen gebruik van de auto (van een buur, familie, van een mobiliteitsdienst)?
  • Zouden ook andere vervoerssystemen een oplossing kunnen zijn? (vb. een autodeelsysteem, een buurtbus of een busje dat je aan de deur ophaalt?)
  • Hoor je in je vereniging soms van leden dat ze thuisblijven omdat ze niet op de activiteit geraken?

‘Ja’ op één van deze vragen? Vul dan de enquête ‘je vervoer, een hele toer’ in.

Daarmee wil beweging.net je verplaatsingsgedrag en -behoeften bevragen. Zij stellen oplossingen voor en willen weten in hoeverre mensen hiervan gebruik zouden maken.

Met de resultaten van de enquête spreken ze gemeenten, organisaties en gespecialiseerde diensten aan. Het kan op termijn zorgen voor een geschikt(er) aanbod in buurten.

Want alle gemeentebesturen overleggen en beslissen komende maanden (en ook nog in 2020) in een vervoerregioraad samen over het aanbod ‘vervoer op maat’.

Vul de bevraging in en win …

Iedereen die de enquête invult, maakt kans op een mooie prijs. Een taxicheque, een Blue-bike-abonnement (fiets ontlenen aan treinstation), een 10-rittenkaart met trein of bus, … prijzen die je letterlijk vooruit helpen.

De enquête kan je nog tot 30 november 2019 invullen via deze link:

https://www.beweging.net/brussel-halle-vilvoorde/nieuws/40-nieuwsberichten/3442-enquete-uw-vervoer-een-hele-toer

Meer info?

Wil je papieren exemplaren van de enquête, zit je nog met een vraag, of wil je je verhaal kwijt over vervoersproblemen?

Laat het gerust weten aan Sofie Neyens, stafmedewerker beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde, 0495 56 65 89 of sofie.neyens@beweging.net

Gepubliceerd op do 07 nov 2019