Gemeente Steenokkerzeel

Kaat - Afdelingshoofd Vrije Tijd en Lokale Economie

“Ik vind zelf dat ik op een toffe en zeer gevarieerde dienst werk,” steekt Kaat van wal. “Mijn team houdt zich bezig met alles wat zich in de vrije tijd van onze inwoners afspeelt, zowel wat betreft cultuur, sport, jeugd, lokale economie, toerisme en het verenigingsleven.

We zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschapscentra De Corren en De Camme en staan in voor een gevarieerd en aantrekkelijke cultuurprogrammatie.
In de bibliotheek voorzien we een uitgebreid aanbod aan leesvoer, zodat elke lezer hier zijn gading vindt.

Daarnaast zorgen we ook voor opvang tijdens de schoolvakanties met onze fantastische Speelpleinen en avontuurlijke sportkampen. We zijn ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de sporthal en de turnzalen in de gemeente.

Heel wat evenementen worden vanuit onze afdeling georganiseerd, denk maar aan Steenokkerzeel Wandelt Culinair, de Buitenspeeldag, de Paaseierenraap, Steenokkerzeel Zingt en Zomert, de Kerstmarkt, de Kleuterhappening, enz…

We proberen ook onze verenigingen en lokale handelaars zo goed mogelijk te ondersteunen door middel van allerlei acties en initiatieven.”

Extra collega gezocht

Veel werk, maar handen tekort. Daarom is Kaat op zoek naar een nieuwe collega.

“We zijn op zoek naar een deskundige Cultuur en Erfgoed, lees: een creatieve en administratieve duizendpoot met een hart voor cultuur en erfgoed.”

“Een zeer boeiende functie,” belooft ze. “Onze nieuwe collega zal verantwoordelijk zijn voor o.a. de cultuurprogrammatie, de ondersteuning van de cultuurverenigingen, de organisatie van de cultuurraad, het opzetten van erfgoedprojecten, het beheer van de gemeenschapscentra en de organisatie van evenementen zoals Steenokkerzeel Zingt en Open Monumentdag.

Uiteraard hopen we dat er met de komst van nieuw bloed, ook heel wat nieuwe en frisse ideeën zullen ontstaan.”

Gemoedelijke sfeer

En die nieuwe collega komt goed terecht.  In een klein, maar daardoor ook gemoedelijk gemeentebestuur.

Kaat verduidelijkt: “Ik heb heel fijne collega’s die allen hetzelfde doel nastreven: zorgen dat mensen graag wonen en werken in onze gemeente.

Je haalt hier veel voldoening uit je werk, omdat je echt impact hebt met de dingen die je doet. Je ziet de blije gezichtjes op het Speelplein, de genietende mensen tijdens een goede cultuurvoorstelling, de bibliotheekbezoekers die vriendelijk worden geholpen, de enthousiaste mensen op onze evenementen…”

 

Flexibele werkuren

“Als voltijds werkende mama van 2, met een nog drukker bezette partner, vind ik ons lokaal bestuur ook een interessante werkgever. Ik vind heel veel uitdaging in mijn werk, zonder hiervoor aan work-life-balance te moeten inboeten. We hebben immers veel vakantie en kunnen genieten van flexibele werkuren. Hierdoor kan ik toch nog heel veel tijd aan mijn gezin besteden, wat ikzelf, maar zeker mijn man en kinderen, enorm naar waarde schatten.”

“Ook de mogelijkheid om halftijds van thuis uit te werken en zelf je werkuren te kunnen regelen is een zegen voor de werkende mama. In functie van mijn gezin en het opvangnet thuis kan ik mijn eigen uren bepalen en lukt het me aardig om alle bordjes in de lucht te houden...”

Geen fileleed

Wie wenst kan een elektrische fiets leasen aan zeer gunstige voorwaarden. En dat laat het woon-werk verkeer vaak een stuk vlotter en aangenamer verlopen.


“Ook ik kom heel vaak met de fiets naar het werk” vertelt Kaat. ” ’s Ochtends kom ik met een frisse neus aan op het werk, op weg naar huis kan ik alles even laten bezinken alvorens ik thuiskom. Zo kom ik dagelijks aan de nodige beweging en win ik bovendien tijd door niet in de file te staan. Twee vliegen in één klap,” lacht ze.  

 

Geboeid door cultuur en erfgoed? Wil je graag het team Vrije Tijd vervoegen? Bekijk de vacature Deskundige Cultuur en Erfgoed.