Gemeente Steenokkerzeel

Lenteschoonmaak

Jaarlijks organiseren de Milieudienst en Jeugddienst, in samenwerking met de gemeentelijke Jeugdraad, een lenteschoonmaak. Zowel inwoners als verenigingen kunnen zich tijdens het weekend van de lenteschoonmaak inzetten om onze gemeente opnieuw proper te maken (en te houden).

Geïnteresseerde inwoners of verenigingen kunnen zich kandidaat stellen door een mailtje te sturen naar de Milieudienst of door langs te komen op het gemeentehuis. Materiaal (zoals fluovestjes, grijpers, handschoenen, ...) kan bij de Milieudienst worden opgehaald. De Milieudienst bekijkt ook welke straten nog onder handen kunnen genomen worden, zodat er geen straten dubbel gedaan worden.

De jeugdverenigingen en enkele andere verenigingen zetten zich op zondag in om heel wat straten afvalvrij te maken. Na hun actie worden zij getrakteerd op een leuk slotmoment op een grasveld op de Tervuursesteenweg (naast het Zonnebos). Ook andere vrijwilligers die zich hebben ingezet, zijn hier welkom! Er worden activiteiten, een stuk fruit en een drankje voorzien.

In 2022 vindt de lenteschoonmaak plaats tijdens de weekend van 2 en 3 april 2022.