Gemeente Steenokkerzeel

Le Pavillon de Musique - Niemandsnoten

Klassieke muziek
Vrijdag 25 oktober 2024 - 20u30 - €15
Sint-Katharinakerk (Humelgem): Perpetstraat 1, 1820 Steenokkerzeel

Tickets

Klassieke muziek van eigen bodem. Ann Cnop, geboren en getogen in Perk speelt met haar barokensemble Le Pavillon de Musique vier anonieme vioolconcerti, door haarzelf ontdekt in een bibliotheek in Zweden.

Anonieme partituren zijn steeds fascinerende werkmiddelen geweest voor uitvoerende muzikanten. Door ze te ontleden, spelen, beluisteren en beleven probeert men de leefwereld van de componist opnieuw tot leven te wekken om zo meer te weten te komen over het gezicht achter de noten.

Vier partituren, vier vioolconcerti zonder naam, maar elk even mooi. Hoe kwamen deze vier partituren in Italiaanse galante stijl in een vergeethoekje van een bibliotheek in Stockholm terecht? Wat is de reden van hun grote reis? Wat hebben ze betekend? Schrijfster Veerle Deknopper schreef er een roman over en tracht het verhaal achter de klank te vinden.

Een verhaal over radeloosheid van het niet mogen schrijven, van het vrouw zijn, van het gebonden zijn aan voorschriften van een kerk, van een tijdsgeest. Maar ook een verhaal van doorzettingsvermogen en verzet.

Niemandsnoten is een voorstelling in klank en woord, klassieke muziek afgewisseld met tekstfragmenten uit het boek.