Gemeente Steenokkerzeel

Meer wooncomfort en energieverbruik verlagen? Ga langs in het Mobiel Energiehuis

Meer wooncomfort? Energiefactuur verlagen? Bij 3Wplus krijg je het hele jaar door gratis advies, maar deze zomer kan je ook naast je deur een bezoek brengen aan het Mobiel Energiehuis.

Dit kan op volgende locaties en tijdstippen: 

  • Steenokkerzeel kerk van 29/06 tot 01/07 (Fuérisonplaats)
  • Humelgem kerk van 06/07 tot 08/07
  • Melsbroek kerk van 07/09 tot 09/09
  • Perk kerk van 14/09 tot 16/09.

En dit telkens op woensdag 12u00-15u00, donderdag 16u00-19u00 en vrijdag 12u00-15u00. Geen afspraak nodig! De energiedeskundige zit klaar om al je vragen over energie besparen, isoleren, hitte, zonnepanelen, warmtepompen, premies, leningen, energieaudit, renovatiebegeleiding, … te beantwoorden. Je kan er ook de thermografische luchtfoto van je dak bekijken, om te zien hoe goed het geïsoleerd is.

Geen nood als binnenspringen in het Mobiel Energiehuis voor jou niet lukt. Want voor specifieke vragen kan je het hele jaar door bij de energiedeskundige terecht, zelfs via chatbox. Ook kan je ieder moment een energieaudit aanvragen. De kostprijs hiervoor bedraagt 50 euro (of 25 euro voor de beschermde doelgroep). De energiedeskundige screent je woning volledig en je krijgt een rapport met stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de kostprijs ervan en de terugverdientijd.

En heb je concrete plannen voor energierenovaties of wil je graag weten hoe je je woning energiezuiniger kan maken? Dan kan je ook bij de energiedeskundige terecht voor een energieaudit en renovatiebegeleiding. Je krijgt dan hulp bij het zoeken naar aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... Voor deze begeleiding hoef je niet extra te betalen.

Meer info:

Benoveren@3wplus.be.

Voor algemene vragen of vragen over premies en leningen kan je terecht op:

  • chatbox van Energiehuis van 3Wplus op https://energiehuis.3wplus.be/ (Algemene vragen of vragen over premies en leningen)
  • woonloket van de gemeente: woonloket@steenokkerzeel.be – 02 254 19 64.

Dienst Duurzaamheid – duurzaamheid@steenokkerzeel.be

Gepubliceerd op do 23 jun 2022