Gemeente Steenokkerzeel

Mondmaskers opnieuw uniform verplicht op drukke plaatsen in Vlaams-Brabant

Tot voor kort was het in heel België verplicht een mondneusmasker te dragen op drukke plaatsen. In het meest recente ministerieel besluit werd dit aangepast. De gouverneur voert nu opnieuw een uniforme verplichting in om een mondneusmasker te dragen op een aantal evenementen en publieke plaatsen.

Tot voor kort was het in heel België verplicht een mondneusmasker te dragen op alle markten, kermissen en bij een heel aantal evenementen. In het meest recente ministerieel besluit van 25 september 2020 werd dit aangepast, en werd het opleggen van deze mondmaskerplicht overgelaten aan de lokale besturen. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak voor verwarrende situaties zorgt, terwijl de Covid-19 besmettingscijfers in Vlaams-Brabant blijven stijgen.

Om meer duidelijkheid en uniformiteit te bieden aan zowel lokale besturen als aan burgers, bepaalt de gouverneur nu voor het volledige grondgebied van Vlaams-Brabant een aantal publieke plaatsen en evenementen waar het zoals voorheen verplicht is een mondneusmasker te dragen. Concreet gaat het ondermeer om openbare gebouwen, markten en kermissen, toeschouwers bij sportwedstrijden en begraafplaatsen tijdens de Allerheiligenperiode. Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Sinds 14 augustus 2020 was het in heel Vlaams-Brabant al verplicht steeds een mondneusmasker bij zich te hebben. Deze verplichting blijft vanzelfsprekend gelden, en wordt opnieuw opgenomen in het besluit van de gouverneur. Het besluit gaat in op 6 oktober, en werd trouwens ook in aantal andere provincies uitgevaardigd.

Het volledige persbericht kan je hieronder bekijken.

Probeer daarnaast ook zeker rekening te blijven houden met de 6 gouden regels.
Samen staat 1820 sterk tegen corona!

Gepubliceerd op di 06 okt 2020