Gemeente Steenokkerzeel

Mondmaskers verplicht in alle gemeentelijke gebouwen en tijdens zondagsmarkt

Vanaf zondag 19 juli 2020 zullen mondmaskers verplicht zijn in alle gemeentelijke gebouwen en tijdens de zondagsmarkt. Op die manier willen we de veiligheid van de inwoners, het personeel en de marktbezoekers nog meer versterken.

Op 9 juli 2020 besliste de federale overheid om vanaf 11 juli 2020 mondmaskers te verplichten in o.a. winkels, bioscopen, musea en de bibliotheek. Het gemeentebestuur neemt nu bijkomend de beslissing om dit toe te passen in al haar gemeentelijke gebouwen en tijdens de zondagsmarkt. Het zal bijgevolg niet langer mogelijk zijn om zonder mondmasker naar het gemeentehuis, de sporthal, het gemeenschapscentrum en de werkliedenloods te komen. Ook tijdens de zondagsmarkt wordt het dragen van een masker verplicht. Hoe lang deze maatregel van kracht zal blijven, hangt af van hoe de situatie evolueert.

Er is geen reden tot paniek. De cijfers in ons dorp zijn goed, maar we moeten ten allen tijde waakzaam blijven. Het hervatten van het sociale leven brengt extra risico's met zich mee waar we graag op willen anticiperen. Met deze maatregel willen we de inwoners, het gemeentepersoneel en de bezoekers van de zondagsmarkt maximaal beschermen. Wie geen mondmasker aan heeft, zullen we jammer genoeg niet kunnen toelaten. Daarnaast blijven we in het gemeentehuis uitsluitend op afspraak werken.

Maak een afspraak

Gepubliceerd op vr 17 jul 2020