Gemeente Steenokkerzeel

Nieuwe asfaltverharding in plaats van beton voor Kortenbergsesteenweg aan rotonde Skeyes

Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant vervangt vanaf maandag 10 juni 2024 de laatste betonverharding op de Kortenbergsesteenweg door asfaltverharding.

De aannemer werkt over een afstand van 70 meter, tussen de rotonde van luchtverkeersleider Skeyes aan de Tervuursesteenweg (N227) en het kruispunt met de Gorislaan en Mulslaan.

De werken duren maximaal drie weken.

Afgesloten werfzone aan Kortenbergsesteenweg

Om de werken veilig uit te voeren, wordt de Kortenbergsesteenweg in de werfzone afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen voorbij de werfzone passeren. Doorgaand en zwaar verkeer volgt een omleiding via Nossegem. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de rotonde Icarus.
De nieuwe Lijnbus 91 van De Lijn ondervindt ook hinder van de werken.

Asfaltverharding in plaats van betonplaten

De aannemer werkt overdag van 8u tot 17u. Eerst worden de oude betonplaten verwijderd en wordt de weg bouwrijp gemaakt. Vervolgens wordt een nieuwe onderfundering en fundering aangelegd, inclusief nieuwe straatkolken. De weg krijgt als laatste een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen.

Planning in een notendop

  • Week van maandag 10 juni: Uitbreken betonplaten tot op de fundering en grondwerken
  • Week van 17 juni: nieuwe onderfundering en fundering - moet volledig uitharden - en plaatsen van nieuwe straatkolken.
  • Week van 24 juni: nieuwe opbouw in asfalt en markeringswerken.

Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Hinder voor weggebruikers in een notendop:
Kortenbergsesteenweg afgesloten

  • Voetgangers en fietsers: kunnen in de werfzone het voetpad/fietspad blijven gebruiken, maar mogen de Kortenbergsesteenweg tijdens het asfalteren niet oversteken. Wandel tot het einde van de werfzone om de straat te kruisen.
     
  • Openbaar vervoer: De dienstregeling van De Lijn kan hinder ondervinden door de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) om je reis met buslijn 91 vooraf goed te plannen.
     
  • Gemotoriseerd verkeer: Rijdt in beide richtingen via Nossegem: via de Tervuursesteenweg, Mechelsesteenweg, Leuvensesteenweg, Stationsstraat, Mechelsesteenweg

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/steenokkerzeel
Vragen? Meldpunt AWV

Gepubliceerd op di 04 jun 2024