Gemeente Steenokkerzeel

Bouwen nieuwe kantines en kleedkamers recreatiedomein Den Dam

De accommodaties van tennisclub Kasteel Van Ham en voetbalvereniging PSV1820 op het recreatiedomein Den Dam zijn zo fel verouderd dat een nieuwbouw zich opdrong.

De bestaande infrastructuur zal worden afgebroken en in de plaats komt één groot gebouw met daarin kantines en kleedkamers voor beide clubs tennis en voetbal, weliswaar volledig gescheiden van elkaar. Daarnaast voorzien we extra parkeerplaatsen, verschillende openlucht petanqueterreinen (er komen 10 buitenbanen) en een frisse omgevingsaanleg, inclusief nieuw hekwerk.

Na een hobbelig voorbereidend parcours met de nodige discussies en pijnpunten, kunnen we samen met het studiebureau Evolta de nieuwbouw realiseren.

Begin november 2023 start aannemer met de werken. De opleverdatum van zo'n grootschalig project is moeilijk in te schatten. Verschillende factoren spelen een rol, maar met enige voorzichtigheid gaan we uit van eind 2024.

Via de bijgevoegde foto's krijg je al een voorsmaakje van hoe het nieuwe sportgebouw er zal uitzien.

De kostprijs bedraagt € 3 706 086,43 incl. 21% BTW. Omwille van btw recuperatie op onroerende verhuur zal hiervan nog een deel gerecupereerd worden. Het bedrag werd verhoogd ten opzichte van eerdere ramingen door de algemeen gekende grote prijsstijgingen die er momenteel zijn in de bouwsector.

Wij hebben zeer zorgvuldig gebudgetteerd op basis van onze ervaring bij voorgaande projecten en hopen het project te kunnen afronden zonder grote meerkosten en onvoorziene omstandigheden.

Gepubliceerd op ma 06 nov 2023