Gemeente Steenokkerzeel

Project Boektsestraat, Moorbosstraat en Mastboomlaan kan opgestart worden

Veel bewoners van de Boektsestraat, Moorbosstraat en Mastboomlaan vroegen zich af wanneer de riolerings- en wegeniswerken in hun straat nu eindelijk van start zouden gaan.

Zoals we al eerder gecommuniceerd hadden werd een beroepsprocedure gestart tegen de definitieve vaststelling van de rooilijn tot wijziging van de gemeenteweg Boektsestraat. Hierdoor kon dit project voorlopig niet verder gezet worden.

Het beroep tegen het besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2020, houdende de gedeeltelijke vaststelling van de rooilijn tot wijziging van de gemeenteweg Boektsestraat, werd bij ministerieel besluit van 19 mei 2021 verworpen. Het project kan dus verder opgestart worden. De definitieve vaststelling van de rooilijn werd gepubliceerd in het staatsblad op 7 juni 2021 en treedt 14 dagen hierna in werking. De bewoners waarbij een inname dient gerealiseerd te worden zullen binnenkort de nodige informatie per brief toegestuurd krijgen.

Door deze gunstige uitspraak kunnen ook de plannen voorgesteld worden aan de bewoners van de Boektsestraat. Zijn jullie benieuwd naar het ontwerp van de bovenbouw van jullie straat?

Binnenkort zal elke bewoner of eigenaar hiervoor verdere info ontvangen. Gezien de huidige coronamaatregelen zal er geen fysieke informatievergadering zijn, maar zal dit infomoment digitaal verlopen. Ook de bewoners die niet in de mogelijkheid zijn om digitaal deel te nemen aan dit infomoment zullen de mogelijkheid krijgen om eventuele opmerkingen bij de ontwerpplannen door te geven.

Na participatie van de bewoners zullen de definitieve plannen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad en zal de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend worden.

Gepubliceerd op vr 04 jun 2021