Gemeente Steenokkerzeel

Wegenwerken centrum Perk in augustus 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant gaat in de zomer van 2022 werken in het centrum van Perk. Hier vind je meer informatie over de uitvoering van de werken, de omleiding, het traject van De Lijn en de afvalophaling gedurende de werken.

Uitvoering werken:

De kasseien in het centrum van Perk zijn in slechte staat. Er zijn putten in het wegdek, wat het gevaarlijk maakt voor fieters. De stenen zorgen ook voor geluidshinder.

De kasseitjes op de Tervuursesteenweg (N227), tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat, worden verwijderd en vervangen door een wegverharding in uitgewassen beton. Bij deze techniek wordt de bovenste laag van de cementpap weggehaald zodat de steentjes zichtbaar worden. Dit oogt niet alleen mooier, het zorgt ook voor minder geluidsoverlast.

De Tervuursesteenweg moet volledig worden afgesloten tijdens de werken. Er wordt alleen op de rijweg gewerkt, de voetpaden blijven dus wel altijd toegankelijk. Alle handelaars zullen bereikbaar blijven via de zijstraten van de Tervuursesteenweg.

Deze werken starten op 1 augustus 2022 en zullen ongeveer 4 weken duren.

Omleiding:

Een omleiding voor autoverkeer wordt in beide richtingen voorzien via de N278 (Vilvoordsesteenweg - Peeterslaan - Sint-Martinuslaan - Noordstraat - Peutiesesteenweg - N211(Luchthavenlaan) - Haachtsesteenweg).
De Kampenhoutsesteenweg blijft bereikbaar voor alle verkeer dat richting Kampenhout wil rijden maar hier zal geen omleiding worden voorzien daar dit geen gewestweg betreft.

Fietsers kunnen in beide richtingen via de Sint-Jannekensstraat, Hondenbergweg en Kampenhoutsesteenweg rijden.

In de Hondenbergweg zal er tijdelijk éénrichtingsverkeer voor auto's ingesteld worden richting Kampenhoutsesteenweg. Dit voor de volledige duur van de werken.

Hiermee trachten we in de Hondenbergweg vooral conflicten met kruisende wagens te voorkomen. Het plaatselijk verkeer kan steeds zijn bestemming bereiken via de Verdeyenstraat en de Breemstraat. De Hondenbergweg blijft een fietsstraat in beide richtingen.

Wij volgen de situatie  tijdens de werken voortdurend op, samen met de politie.

De Lijn:

Door de werken zijn er ook mogelijke vertragingen en wijzigingen op de buslijnen 225, 280, 515, 681 en 682. Reizigers raadplegen voor hun vertrek best www.delijn.be/nl/routeplanner voor de meest actuele informatie over de hinder. 

Afvalophaling tijdens de werken:

Onze afvalintercommunale INTERZA zal de afvalophaling zo goed mogelijk organiseren. De vrachtwagen kan echter niet over de Tervuursesteenweg rijden. In andere straten dient hij achteruit te rijden en staat hij bij het laden langere tijd stil. De vrachtwagen heeft ook voldoende ruimte nodig.

De inwoners van de Tervuursesteenweg, de Ribaucourtplein en de Sint-Jannekensstraat kunnen de zakken en containers samenbrengen op de volgende punten:

  1. Driesstraat (x Tervuursesteenweg)
  2. Kerkdreef (x Tervuursesteenweg)
  3. Lutgardisstraat (x Tervuursesteenweg)
  4. Hoek Kampenhoutsesteenweg en Tervuursesteenweg
  5. Kerkdreef (x Breemstraat & Sint-Jannekensstraat)

De juiste plaats zal met een herkenningsteken worden aangeduid.

Vragen? Bij vragen betreffende de werken kunnen jullie contact opnemen met Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant op het nummer 016 66 57 50 of via het meldpunt
https://www.meldpuntwegen.be/

Gepubliceerd op vr 29 jul 2022