Gemeente Steenokkerzeel

Samenaankoop 'Behaag je tuin': nooit meer te nat, te droog, te heet in je tuin!

De samenaankoop wordt jaarlijks georganiseerd door Regionaal Landschap Brabantse Kouters en staat bekend om haar ruime aanbod aan kwalitatief streekeigen plantgoed, en dit aan een goede prijs. Plaats je bestelling vóór 15 oktober 2023 en ze wordt aan huis geleverd op 9 december 2023.

Ook dit jaar kan je weer kiezen uit 80 soorten loofbomen, hoogstammige fruitbomen, levende takken voor wilgenhutten, hagen, heggen en (klim)planten, … Voor elke type tuin is er iets te vinden, ook voor kleine tuinen. Met streekeigen plantgoed is er in je tuin meer te beleven, want vogels en vlinders komen dan graag op bezoek en dan zijn er nog de bloesems en het fruit.

De klimaatbomen zitten weer in het aanbod, deze kunnen een langere periode van droogte verdragen en bieden veel schaduw.  Want te droog, te nat, te heet, … onze tuinen voelen het steeds vaker en lijden eronder. We moeten onze tuin dus aanpassen, om te zorgen dat het er aangenaam vertoeven blijft. Bomen en struiken verbeteren met hun wortels de wateropname van de bodem, en met hun bladerdak spelen ze airco én parasol tegelijk.

Plaats je bestelling vóór 15 oktober 2023. Je bestelling wordt aan huis geleverd op 9 december 2023 tussen 9u00 en 12u00.

Kan je wat praktische tips gebruiken over de inrichting van je tuin? Lees dan het Zakboek voor de Klimaattuin, je vindt het in de bib. Met eenvoudige ingrepen is je tuin beschermd tegen extreem weer en krijg je een mooie, gezellige tuin, waar het altijd genieten is. Zeker met het streekeigen plantgoed van “Behaag je tuin”, want hoe meer natuurlijke tuinen, hoe beter het klimaat in onze dorpen! 

Wist je dat Vlaanderen twee miljoen privétuinen telt? Dat is 9% van Vlaanderen en 3 keer zoveel als de oppervlakte natuurgebieden. Plant een boom, struik, gemengde haag of klimplant. Elke tuin, groot of klein, zorgt zo voor meer natuur en een aangenamer klimaat. Praktische info vind je op https://omgeving.vlaanderen.be/green-deal-natuurlijke-tuinen

Meer info: https://www.steenokkerzeel.be/behaag-je-tuin

Gepubliceerd op di 05 sep 2023