Gemeente Steenokkerzeel

Gemeente Steenokkerzeel organiseert groepsaankoop elektrische (bak)fietsen i.s.m. Pajopower en Haviland

Geïnteresseerde Steenokkerzeelse fietsliefhebbers zullen in najaar 2019 en/of voorjaar 2020 de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. Het aanbod bestaat uit een stadsfiets (M/V) en een bakfiets (M/V).

Naar het voorbeeld van de groepsaankopen voor isolatie en zonnepanelen organiseert Pajopower i.s.m. Haviland dit najaar en komend voorjaar een groepsaankoop elektrische (bak)fietsen.  

Met een elektrische fiets wordt fietsen voor veel meer mensen snel een plezante keuze. Zo is de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert, kan bovendien kiezen voor een elektrische bakfiets.

Waarom neemt Steenokkerzeel deel aan deze groepsaankoop?

  • Lokale overheden spelen een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Pajopower en Haviland ondersteunen gemeenten bij het uitwerken en uitvoeren van relevante klimaatacties. De omschakeling naar een duurzame mobiliteit door het stimuleren van elektrisch fietsen is daar één van.
  • In Vlaanderen woont 82 procent van de bevolking op minder dan 30 kilometer van zijn werk. Met een elektrische fiets zijn deze afstanden zeker overbrugbaar. Hoe meer mensen met de fiets gaan werken, hoe minder vervuiling en fileleed.

Hoe werkt de groepsaankoop e-fietsen?

  1. Kom vrijblijvend naar een info- en testmoment (tijdens najaar 2019 en/of voorjaar 2020). Het eerste toon-/testmoment vindt plaats op de Autovrije Zondag in Vilvoorde, 22 september 2019 van 13u00 tot 17u00.
  2. Teken vrijblijvend in op https://vzw.pajopower.be/elektrische-fietsen/;
  3. Van zodra je ingetekend hebt, ontvang je van een handelaar uit de buurt onmiddellijk een basis-offerte;
  4. Met deze offerte kan je langsgaan bij de lokale fietshandelaar, bijkomende info verzamelen en eventuele bijkomende opties bespreken;
  5. Je ontvangt je definitieve prijsofferte binnen de 10 werkdagen na je bezoek. Ook deze offerte is vrijblijvend;
  6. Als je ingaat op het aanbod, onderteken je de offerte (en betaal je eventueel een voorschot);
  7. Binnen de 8 tot 12 weken kan je je e-bike gaan oppikken bij de lokale fietshandelaar.

Interesse?

De (elektrische) fietskriebels te pakken gekregen? Schrijf je dan vrijblijvend in via https://vzw.pajopower.be/elektrische-fietsen/. Via mail houden we je regelmatig op de hoogte over het verdere verloop van de groepsaankoop. 

Je gegevens worden door Pajopower vzw uitsluitend voor dit doel gebruikt. Pajopower vzw zal je persoonsgegevens zorgvuldig verwerken en niet aan derden verstrekken. De verzamelde gegevens worden ook niet langer bewaard dan noodzakelijk en worden op je verzoek onverwijld uit de bestanden verwijderd.

Contact

Nog vragen? Neem gerust contact op met Pajopower via groepsaankopen@pajopower.be
of 0497/41.22.15 (Reindert De Schrijver)

Gepubliceerd op ma 09 sep 2019