Gemeente Steenokkerzeel

Koop bij een lokale handelaar of op onze wekelijkse zondagsmarkt

We zien dat veel mensen naar de supermarkten gaan, met lange wachtrijen en lege rekken tot gevolg. Maak ook eens de bedenking dat je veel van deze producten bij een lokale handelaar kan verkrijgen of op onze wekelijkse zondagsmarkt!

Vaak doen onze lokale handelaars speciale acties waarbij aan huis kan geleverd worden of waarbij de bestelling vooraf voor jou wordt klaargezet. Neem contact op met de plaatselijke drankenleverancier of de melkboer, groenten- en fruitverkopers, landbouwers,… en pols naar de mogelijkheden. Daarenboven steun je hierbij de lokale handelaars, die sowieso in moeilijke tijden zitten.

Ook de wekelijkse markt op zondag zal open blijven. Het aantal standen wordt echter beperkt tot het verkopen van noodzakelijke voeding zoals groenten en fruit, zuivel, vlees, kip, vis en droge voeding. Er wordt ook voldoende afstand bewaard tussen de kramen zodat iedereen nog op veilige afstand van elkaar boodschappen kan doen. Aan elk kraam zal ook een aanschuifslang met hekken gemaakt worden en aan de ingangen zal de regel van social distancing (1.5m) duidelijk gecommuniceerd worden. Ook de politie zal een oogje in het zeil houden.

Gepubliceerd op di 17 mrt 2020