Gemeente Steenokkerzeel

De Klimaatmobiel komt naar Steenokkerzeel

In het najaar 2020 en het voorjaar 2021 kan iedereen terecht in de Klimaatmobiel voor informatie over duurzaam wonen en energiezuinig bouwen en verbouwen. De Klimaatmobiel is een initiatief van de gemeente, 3Wplus en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant.

Waarvoor kan in de Klimaatmobiel terecht?

  • De Klimaatmobiel is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies, … Verder kan je in de Klimaatmobiel de thermografische luchtfoto van je woning bekijken.
  • In de Klimaatmobiel kan je voor slechts 40 euro een energieaudit met warmtescan aanvragen. Daarbij gaat de energiedeskundige in de woning na waar het energiezuiniger kan, en tijdens de winterperiode wordt er met een warmtebeeldcamera bekeken waar er warmte verloren gaat. Na de audit en scan volgt er een rapport met sprekende beelden en tips.
  • Je kan er ook aanmelden voor het gratis BENOvatietraject. Deze grondige screening van de woning resulteert in een gedetailleerd rapport met verschillende berekeningen, een overzicht van mogelijk te nemen maatregelen en de kostprijs ervan. Ook verdere begeleiding bij de renovatie is hierin vervat. BENOveren = beter renoveren = nog energie-efficiënter renoveren dan de energie-eisen van vandaag, zodat de woning over 30 jaar nog voldoet aan de energie-eisen die dan zullen gelden (E60). De Vlaamse regering heeft namelijk in het Renovatiepact bepaald dat alle bestaande woningen tegen 2050 een E-peil van 60 moeten halen, dat is even energiezuinig als een nieuwbouwwoning vandaag.

 

Waar vind je de Klimaatmobiel?

  • Van 17 augustus 2020 tot 28 augustus 2020 houdt dit klimaatkantoor op wielen halt op de parking aan de pastorie in Melsbroek.
  • Van 31 augustus 2020 tot 11 september 2020 op het marktplein Fuérisonplaats te Steenokkerzeel.
  • Van 18 januari 2021 tot 12 februari 2021 aan de kerk van Perk.

 

Wanneer is de Klimaatmobiel geopend?

  • woensdag van 11 tot 15 uur
  • donderdag van 15 tot 20 uur

(een afspraak maken is niet nodig)

Hoe kan je Klimaatmobiel contacteren?

Gepubliceerd op di 05 mei 2020