Gemeente Steenokkerzeel

Ook al het slachtoffer geworden van online oplichtingen?

Een mail ontvangen waarin een bank vraagt om op de link te drukken, zodat je geld ontvangt. Jouw 'dochter'/'zoon' die om geld vraagt of bpost die jou een sms stuurt dat er zogenaamd een pakje onderweg is. Tegenwoordig klinken deze voorbeelden bij iedereen bekend in de oren. En toch...

Toch worden mensen nog steeds slachtoffer van deze online oplichtingen.

De Europese Unie wil daarom mensen waarschuwen voor én hun bewust maken van deze frauduleuze vormen. Om deze reden voert de Europese Unie gedurende de hele maand oktober een campagne over cyberveiligheid, genaamd de Europese maand van de cyberveiligheid. Tijdens deze maand geeft de Europese Unie preventieve tips om jezelf beter online te beschermen.

Jouw gemeente en lokale politie zullen de komende drie weken deze tips verspreiden. Elke week wordt er gefocust op één thema. Deze thema’s komen aan bod: het beveiligen van jouw accounts, jezelf online beschermen en je woning cyberveilig maken.

Wil je graag meer informatie over de verschillende online fraudevormen? Of wil je meer tips om bijvoorbeeld phishingmails te herkennen? Of tips om jouw account beter te beveiligen? Dan kan je terecht op www.safeonweb.be. Ook het centrum voor cyberveiligheid België deelt verschillende tips mee op hun website https://ccb.belgium.be/nl.

Gepubliceerd op vr 08 okt 2021