Gemeente Steenokkerzeel

Open Monumentendag

Jaarlijks organiseert de Cultuurdienst, in samenwerking met de Cultuurraad, een culturele activiteit op de Openmonumentendag. Dit is de ideale gelegenheid om het erfgoed, de historische gebouwen, ... uit onze gemeente in de kijker te zetten.

In 2017 werd de rijke geschiedenis van de cafés in Steenokkerzeel, Perk en Melsbroek uit de doeken gedaan. Er werd een mooie tentoonstelling opgebouwd in De Camme in Perk. Hierbij kon men eveneens in de plaatselijke cafés genieten van een lokaal biertje.

Een jaartje later, in 2018, werd de beiaard van Steenokkerzeel in de kijker gezet waarbij de bezoekers zich aan een fikse klim in de hoge toren konden wagen. Eenmaal boven werden ze getrakteerd op een live-concert van één van de beiaardiers.

Op zondag 22 september 2019 was het de beurt aan het Nationaal MS Center in Melsbroek. Hier kon men kiezen tussen een medische rondleiding door het personeel van het NMSC en/of een historische rondleiding door de gidsen van de Heemkundige Kring. De prachtige spiegeltent waar men kon genieten van de animatie en een drankje zorgde voor de perfecte afsluiter van een mooie dag.