Gemeente Steenokkerzeel

Open Monumentendag

Jaarlijks organiseert de Cultuurdienst, in samenwerking met de Cultuurraad, een culturele activiteit op de Openmonumentendag. Dit is de ideale gelegenheid om het het erfgoed, de historische gebouwen, ... uit onze gemeente in de kijker te zetten.

Op zondag 22 september 2019 is het de beurt aan het Nationaal MS Center in Melsbroek.

Laat je meevoeren door de gidsen van de Heemkring en kom alles te weten over de geschiedenis van de gebouwen. Eveneens het personeel van het NMSC geeft meer uitleg over de dagelijkse werking en hun baanbrekend onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. Schrijf je hier in voor de gratis rondleiding.

De cultuurraad, de Heemkundige Kring, het NMSC en de gemeente Steenokkerzeel hebben de handen in elkaar geslagen in het kader van Open Monumentendag.

Er worden 2 verschillende rondleidingen aangeboden: De rondleiding over geschiedenis van de gebouwen gegeven door de gidsen van de Heemkring én de rondleiding door het personeel van het NMSC omtrent de ziekte MS en hun dagelijkse werking.

Deze rondleidingen zijn gratis, maar om organisatorische redenen vragen we om vooraf in te schrijven. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Indien je voor beide rondleidingen inschrijft, probeer er dan rekening mee te houden dat deze rondleidingen mekaar niet overlappen.

Naast de rondleidingen, wordt er eveneens randanimatie, drank-en eetgelegenheid voorzien. Je krijgt ook de kans om je fiets te laten graveren door de lokale politie.

Gezien de beperkte parkeergelegenheden en in het kader van de Week van de Mobiliteit, willen we iedereen vragen om zoveel mogelijk met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te komen. Ben je hiervoor niet in de mogelijkheid, wordt er een parking voorzien aan de gebouwen van DHL (parallelweg van de Haachtsesteenweg). Van daaruit zal er een pendelbusje worden ingelegd om jullie veilig naar en van het NMSC te vervoeren.