Gemeente Steenokkerzeel

Opladen van elektrische voertuigen

Waar vind je openbare laadpalen in Steenokkerzeel?

Momenteel is er 1 laadpaal met 2 laadpunten op de parking aan de school, Mulslaan 2, schuin tegenover de kerk.

Bij de (her)aanleg van de parking in de Mulslaan en de Kampenhoutsesteenweg zullen er 2 laadpalen met telkens 2 laadpunten (4 voertuigen/parking) voorzien worden.

Hoe en wanneer kan ik een publieke laadpaal aanvragen?

Het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid werkt aan een nieuw digitaal loket voor het aanvragen van een publiek toegankelijke laadpaal op het openbaar domein. Daarbij zullen ook nieuwe, meer soepele voorwaarden van toepassing zijn.

Volgens de huidige planning zal het departement MOW het aanvraagportaal voor deze laadpalen (Paal volgt Wagen) tegen de zomer van 2022 lanceren.

Van zodra het portaal beschikbaar is, kan je een aanvraag indienen.
Momenteel dienen wij deze procedure af te wachten.

Wil je graag je elektrische wagen thuis opladen?

Als je geen garage of eigen oprit hebt maar er is wel openbare parkeergelegenheid voor je deur dan kan je jouw wagen laden via een kabel over het voetpad.

Het politiereglement artikel 208§2 verbiedt laadkabels over het voetpad niet, maar je moet wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen zodat je de veiligheid van anderen niet in het gedrang brengt.

Je kan hiervoor een kabelbeschermingsmat met een fluorescerende rand gebruiken.
Zorg er ook voor dat de mat voldoende breed (minstens 40 cm), weersbestendig, antislip en antistatisch is. De matten dienen aaneensluitend geplaatst te worden en de kabel dient in het midden onder de mat geplaatst te worden.