Gemeente Steenokkerzeel

Personenbelasting: wat en hoe?

Iedere belastingplichtige moet elk jaar het aangifteformulier voor de personenbelasting (belastingbrief) invullen. Deze inkomstenbelasting wordt geïnd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Jouw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web)

Jouw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei 2021.

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin.be en meld je aan:

  • ofwel met itsme®
  • ofwel met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Ben je jouw pincode vergeten of verloren? https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode/.

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Jouw gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin.be, ofwel via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Om in de huidige context van het coronavirus uw veiligheid te garanderen, zijn de kantoren van de FOD Financiën momenteel gesloten. Om die reden zijn er dit jaar ook geen zitdagen in het gemeentehuis.

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer jouw eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info over eBox: https://financien.belgium.be/nl/ebox.

Gepubliceerd op wo 21 apr 2021