Gemeente Steenokkerzeel

Reservelijst QVax

Vanaf 2 december 2021 is de elektronische reservelijst QVAX weer beschikbaar. Ook vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas zal daarvan opnieuw gebruikmaken. Via dat systeem kan je je online inschrijven voor een boostervaccinatie in het vaccinatiecentrum. Je geeft daarbij aan op welke momenten je beschikbaar bent om sneller uitgenodigd te worden. Op die manier gaan er geen boosters verloren.

Als je op de reservelijst ingeschreven bent en het vaccinatiecentrum boostervaccins op overschot heeft, ontvang je (volgens de prioriteitsregels) een sms en een e-mail. Daarin wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat je de vrijgekomen plaats inneemt en je naar het vaccinatiecentrum te begeven. Ten vroegste dinsdag 7 december zullen personen die op de reservelijst staan uitgenodigd kunnen worden.

Hoe werkt QVAX?

1. Je registreert je online om je op de reservelijst te plaatsen

Inschrijven doe je via www.qvax.be. Je kan je alleen inschrijven als:

  • je ouder bent dan 18 jaar (aangezien het boostervaccin van Pfizer en Moderna enkel goedgekeurd werd voor meerderjarigen);
  • je nog geen uitnodiging ontvangen hebt voor je boosterprik.

Belangrijk: onthoud jouw logingegevens van QVAX goed! Je hebt ze nodig om jouw afspraak te bevestigen wanneer je opgeroepen wordt.

Je vult een aantal gegevens (naam, adres, rijksregisternummer, contactgegevens, ...) in en duidt aan op welke momenten je de komende week/weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Het is belangrijk dat je die gegevens up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. Je werkt deze gegevens het best wekelijks bij.

2. Je vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst

In het vaccinatiecentrum worden eerst mensen die een uitnodiging ontvingen gevaccineerd. Wanneer er dosissen op overschot en dus vrije tijdsloten zijn, kan het vaccinatiecentrum vervolgens een beroep doen op de QVAX-reservelijst:

  • Het vaccinatiecentrum stuurt via QVAX een sms en e-mail naar de meest prioritaire mensen op de reservelijst om hen te vragen snel naar het vaccinatiecentrum te komen.
  • De uitnodiging vanuit QVAX verloopt volgens dalende leeftijd (van oud naar jong) én houdt rekening met het interval tussen de basis- en boostervaccinatie.

Voor Janssen (1 prik) bedraagt het interval minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dat minstens 4 maanden. Voor wie een Pfizer- of Moderna-vaccin kreeg, geldt een tussentijd van minstens 6 maanden. Zolang dat interval tussen de laatste prik en de boosterprik niet voorbij is, zal je dus ook niet opgeroepen worden.

Een inschrijving op QVAX geeft overigens geen garantie dat je effectief uitgenodigd wordt. Dat hangt af van de beschikbare capaciteit, de beschikbare vaccins of de prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst. Maar schrijf je je in op de reservelijst, dan zal je hoogstwaarschijnlijk wel sneller aan de beurt komen voor je boostervaccinatie dan via het normale systeem (officiële uitnodiging).

3. Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum!

Krijg je een sms en/of e-mail?

  • Bevestig zo snel mogelijk (binnen het halfuur) dat je op het voorgestelde moment kan komen. Als je niet op tijd reageert, vervalt je uitnodiging en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Kom pas naar het vaccinatiecentrum als je jouw afspraak bevestigd hebt: geen bevestiging = geen afspraak.
  • Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken voor het precieze tijdstip waarop je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt. Hier lees je hoe je in het reservatiesysteem een afspraak maakt

Reageer je niet of te laat op een uitnodiging via QVAX? Dan zal je opnieuw jouw beschikbaarheden moeten invullen, als je weer op de reservelijst opgenomen wilt worden.

Let op! Had je je tijdens de eerste vaccinatieronde al ingeschreven op QVAX? Vergeet dan niet om je opnieuw in te schrijven voor de boostervaccinatie. Dat is nodig, omdat alle persoonlijke gegevens in september verwijderd werden.