Gemeente Steenokkerzeel

Reservelijst QVax

Je geeft daarbij aan op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen als er in het vaccinatiecentrum plaatsen vrijgekomen zijn.Wanneer we mensen nodig hebben, zal het vaccinatiecentrum via QVax automatisch de mensen met de hoogste prioriteit (bv. eerst de oudsten) kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn.Je krijgt dan een sms en een e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren en meteen online te bevestigen dat je de vrijgekomen plaats inneemt en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Hoe werkt QVax?

1. Je registreert je online om je op de reservelijst te plaatsen

Inschrijven doe je via www.qvax.be. Je kan je alleen inschrijven als:

 • je ouder bent dan 18 jaar.
 • je nog geen uitnodiging ontvangen hebt voor vaccinatie.

Je vult een aantal gegevens (rijksregisternummer, contactgegevens, ...) in en duidt aan op welke momenten je de komende week/weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Het is belangrijk dat je die gegevens up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.

2. Je vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst

In het vaccinatiecentrum worden eerst mensen die een uitnodiging ontvingen gevaccineerd. Wanneer er dosissen op overschot en dus vrije tijdsloten zijn, kan het vaccinatiecentrum vervolgens een beroep doen op QVax. Dat werkt als volgt:

 • Het vaccinatiecentrum stuurt via QVax een sms en e-mail naar de meest prioritaire mensen die op de reservelijst staan om hen te vragen snel naar het vaccinatiecentrum te komen.
 • De oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.

3. Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum!

Krijg je een sms en/of e-mail?

 • Bevestig zo snel mogelijk dat je op het voorgestelde moment kan komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. 
 • Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken voor hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig).

Reageer je niet of te laat op een oproep? Dan vervalt jouw inschrijving op de reservelijst, waardoor je je ook opnieuw moet inschrijven.

Enkele aandachtspunten

We merken dat er toch wat onduidelijkheden zijn over wat je moet doen als je opgeroepen wordt via dit systeem. Daarom willen we een aantal zaken verduidelijken.

 • Wil je opgeroepen worden? Dan moet je je eerst registreren via qvax.be. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging ontvangen heeft, kan zich registreren.
 • Onthoud je login en wachtwoord. Wanneer je opgeroepen wordt om je te laten vaccineren heb je jouw logingegevens van QVAX nodig om te bevestigen.
 • In QVAX moet je jouw beschikbaarheden doorgeven. Zorg dat deze beschikbaarheden up-to-date zijn en vooral blijven. We kunnen vrijgekomen tijdsloten alleen snel en efficiënt opvullen als je daadwerkelijk beschikbaar bent op de momenten die je doorgaf via QVAX. Je werkt jouw beschikbaarheden best wekelijks bij. We vullen vrije tijdsloten op met de doelgroep die op dat moment aan de beurt is, van oud naar jong.
 • Krijg je via sms of e-mail een oproep om naar het vaccinatiecentrum te komen om een vrijgekomen slot op te vullen? Dan moet je eerst en vooral jouw uitnodiging zo snel mogelijk online bevestigen! Kom niet naar het vaccinatiecentrum als je jouw afspraak nog niet bevestigd hebt.
 • Zodra je bevestigt, word je online doorgestuurd naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat je precies in het vaccinatiecentrum verwacht wordt. Je boekt ook meteen jouw tweede vaccinatiemoment (indien nodig) in. Meer info over hoe dit systeem werkt, vind je HIER.

Meer info: