Gemeente Steenokkerzeel

Signalisatievergunning

Heb je werken gepland waarbij het noodzakelijk is om tijdelijk het openbaar domein in te nemen, zoals bij een verhuis, verbouwingswerken, parkeren van een werfvoertuig, plaatsen van stelling op het voetpad, sleufwerken, ... ? Dan heb je een vergunning nodig.

Vanaf 1 juni 2020 vraag je deze vergunning aan via het online platform EagleBe. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer jouw aanvraag volledig en goed werd ontvangen. De aanvraag wordt verwerkt en je zal je goedgekeurde vergunning ontvangen via e-mail.

Online aanvraag

De vergunning wordt aangevraagd door diegene die de hinder veroorzaakt, vaak is dit een  hoofdaannemer of een gespecialiseerde firma aangesteld door de hoofdaannemer. In het geval dat er geen hoofdaannemer is aangesteld, is de bouwheer verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning.

Vergeet niet om je vergunning ruim op voorhand aan te vragen! Afhankelijk van het type van inname moet de aanvraag uiterlijk 5 tot 15 werkdagen op voorhand worden aangevraagd.

Wil je graag meer informatie of heb je hulp nodig? Dan kan je terecht op de website van onze lokale politie Kastze: https://www.politie.be/5412/vragen/vergunningen